Dell SafeBIOS νέο εργαλείο ασφαλείας

Η κατασκευάστρια εταιρεία υπολογιστών Dell ανακοίνωσε την Παρασκευή ένα νέο ασφαλείας που εντοπίζει επιθέσεις που επιχειρούν να τροποποιήσουν το BIOS του συστήματος.

Ονομάζεται Dell SafeBIOS Events & Indicators of Attack, και λειτουργεί εντοπίζοντας αλλαγές στη διαμόρφωση του BIOS των υπολογιστών Dell προωθώντας παράλληλα μια ειδοποίηση στις κονσόλες διαχείρισης των ιδιοκτητών.

dell

Ο σκοπός του εργαλείου είναι να δώσει στους διαχειριστές συστημάτων τη δυνατότητα να απομονώνουν τα workstations που μπορεί να έχουν παραβιαστεί μέχρι να διατεθούν για αποκατάσταση.

Το εργαλείο δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τις πλήρεις δυνατότητες ενός endpoint συστήματος ασφαλείας (antivirus) αλλά για να παρέχει προστασία από μια σειρά επιθέσεων (επιθέσεις BIOS) που τα περισσότερα προϊόντα προστασίας δεν έχουν κατασκευαστεί για να τις διαχειρίζονται ή να τις ανιχνεύουν.

“Η ανίχνευση σε αυτό το επίπεδο επιτρέπει στις εταιρείες να ανταποκριθούν σε προηγμένες απειλές γρήγορα και επιτυχώς, διακόπτοντας την ς, πριν μπορέσει να κάνει περισσότερες ζημιές”, ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή.

Η Dell ανακοίνωσε ότι το εργαλείο θα παρέχεται δωρεάν σε όλους τους εταιρικούς της πελάτες. Το εργαλείο διατίθεται ήδη για λήψη μέσω του Dell Trusted Device.

Το εργαλείο Dell SafeBIOS Events & Indicators of Attack είναι η τελευταία προσφορά ασφαλείας της Dell. Από την εμφάνιση της πανδημίας του COVID 19, η Dell έχει διαθέσει στους πελάτες της πολλές ευέλικτες λύσεις endpoint.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).