Πάνω από 500.000 λογαριασμοί του Zoom πωλούνται στο Dark Web

Πάνω από 500.000 λογαριασμοί Zoom πωλούνται σε φόρουμ του για λιγότερο από ένα σεντς ο καθένας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, δίνονται και δωρεάν.

Αυτοί οι κωδικοί ελέγχονται και συγκεντρώνονται μετά από δοκιμές των hackers. Συγκεκριμένα οι hackers προσπαθούν να συνδεθούν στο Zoom χρησιμοποιώντας λογαριασμούς που έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει από παλαιότερες παραβιάσεις δεδομένων. Στη συνέχεια, οι επιτυχημένες συνδέσεις συγκεντρώνονται σε λίστες που πωλούνται σε άλλους εισβολείς στο Dark Web.

Μερικοί από αυτούς τους λογαριασμούς του Zoom προσφέρονται δωρεάν σε φόρουμ έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε φάρσες και σε κακόβουλες δραστηριότητες. Άλλοι πωλούνται για λιγότερο από ένα σεντς το καθένα.

Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορείτε να δείτε λογαριασμούς, σχετικούς με Αμερικάνικα κολέγια, όπως το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ, το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, το Ντάρτμουθ, το Λαφαγιέτ, το Πανεπιστήμιο της Φλώριδας και πολλά άλλα.

Δεδομένου ότι κανείς δεν ξέρει μέχρι που έχει φτάσει αυτή η διαρροή διαπιστευτηρίων σύνδεσης, σκόπιμο θα ήταν να χρησιμοποιείτε μοναδικούς κωδικούς ς για κάθε ιστότοπο στον οποίο καταχωρείτε λογαριασμό.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν έχει διαρρεύσει η διεύθυνσή του ηλεκτρονικού υ σας, μέσω των υπηρεσιών ειδοποίησης παραβίασης δεδομένων Have I Have Pwned.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).