Η ομάδα της NASA ελέγχει το Curiosity από το σπίτι

Η της NASA που είναι υπεύθυνη για το rover Curiosity που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη, το ελέγχει από το , λόγω του κορονοϊού.

Curiosity

Πρώτον, είναι αρκετά δύσκολο να οδηγήσετε ένα αστρονομικά ακριβό rover, πάνω σε έναν άγνωστο ακόμα πλανήτη, από εκατομμύρια μίλια μακριά. Πόσο μάλλον όταν αυτό το κάνετε από το σπίτι. Η ομάδα όμως της NASA που είναι υπεύθυνη για το Curiosity αποδεικνύεται ότι είναι σε θέση να το κάνει.

Η NASA δημοσίευσε σήμερα πώς η ομάδα της έχει προσαρμοστεί στην πανδημία και καταφέρνει να διαχειριστεί μια σημαντική, συνεχιζόμενη αποστολή, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, χωρίς όμως κανένα από αυτά τα άτομα να συναντηθούν αυτοπροσώπως.

Αναφέρει σχετικά η επικεφαλής της ομάδας, κ. Αλίσια Ολμπάουθ: “Συνήθως είμαστε όλοι σε ένα δωμάτιο και μοιραζόμαστε οθόνες, εικόνες και δεδομένα. Δεν είναι μόνο τα ξεχωριστά δωμάτια, αλλά και τα διαφορετικά προτα και οι ρυθμίσεις υπολογιστών. Παρακολουθώ περίπου 15 κανάλια συνομιλίας ανά πάσα στιγμή.
Φυσικά, υπάρχουν και βιντεοκλήσεις, μερικές φορές πολλές ταυτόχρονα. Οι διαδικασίες που προηγουμένως γινόντουσαν σε σταθμούς εργασίας, υψηλής απόδοσης, γίνονται τώρα σε φορητούς υπολογιστές και υπηρεσίες διαδικτύου. Όμως, ενώ η πρόσθετη πολυπλοκότητα καθιστά τη διαδικασία σχεδιασμού λιγότερο αποτελεσματική, τα συνεχίζουν”.

Από τα μέσα Μαρτίου, τα γραφεία του Jet Propulsion Lab στην Πασαντένα της είχαν ήδη αδειάσει εντελώς από το προσωπικό και οι εργασίες είχαν ανασταλεί. Αλλά το Curiosity εξακολουθεί να δουλεύει. ¨Όπως αναφέρει η NASA, πρόσφατα πήγε σε ένα βράχο, πήρε ένα δείγμα και έστειλε επιβεβαίωση πίσω στην ομάδα, όπως θα συνέβαινε αν όλα λειτουργούσαν κανονικά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).