TTFB (Time to First Byte) ανάλυση στον ιστότοπό σας

Προσπαθήσατε ποτέ να διορθώσετε τον χρόνο φόρτωσης των σελίδων και των εφαρμογών σας στο web; Μήπως κάποιο web store σας ή κάποια άλλη ιστού αποκρίνεται πιο αργά καθώς συνεχίζετε να προσθέτετε περισσότερες λειτουργίες ή λόγω της αύξησης των δεδομένων;

Ο χρόνος που απαιτείται για την απόκριση των web εφαρμογών σας όταν τις επισκέπτονται οι χρήστες, είναι πολύ πιο σημαντικός από ποτέ!

Προσωπικά, μπορώ να το επιβεβαιώσω αφού βλέπω απτά οφέλη από τη μείωση της απόκρισης της server, τη του δικτύου και τους χρόνους φόρτωσης κάθε σελίδας αυτού του site. Χωρίς να αναφέρω συγκεκριμένες λεπτομέρειες, μερικά από τα οφέλη συμπεριλαμβάνουν: μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον ιστότοπο από τους χρήστες, αυξημένο engagement και περισσότερα conversions.

Ουσιαστικά μιλάμε για την απόδοση που λαμβάνουν οι τελικοί χρήστες των web εφαρμογών σας. Από πού πρέπει να ξεκινήσετε όμως; Αυτό θα διαφέρει κατά περίπτωση. Μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσετε τις δοκιμές. Υπάρχουν πάρα πολλά online εργαλεία που σας επιτρέπουν να σαρώσετε την σελίδα σας και να δείτε που βρίσκετε. Μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες web.dev, gtmetrix, pingdom, webpagetest κ.λπ.

Τα αποτελέσματα μπορεί να μοιάζουν κάπως έτσι:

Σε αυτήν την περίπτωση, έχετε πολλά περισσότερα πράγματα να αντιμετωπίσετε, πριν εξετάσετε σοβαρά το TTFB. Ωστόσο, εάν το αποτέλεσμα της δοκιμής του UI είναι πιο κοντά στο παρακάτω screenshot, τις περισσότερες φορές μπορείτε να συνεχίσετε να βελτιώνετε τους χρόνους φόρτωσης σελίδας μειώνοντας το TTFB.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί βελτιστοποιώντας και βελτιώνοντας τους χρόνους σύνδεσης του δικτύου και του backend (διακομιστή).

Εν συντομία, ορισμένοι από τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αργό TTFB είναι: η ανάλυση του DNS, η βάση δεδομένων, τα scripts που τρέχουν στον διακομιστή, το hardware του διακομιστή, κακή ρύθμιση παραμέτρων στον server, απουσία προσωρινής αποθήκευσης (caching), δίκτυο webhost και απόδοση upsteam.

Για την επιτυχή αντιμετώπιση προβλημάτων και τη μείωση του TTFB σας, μπορεί να χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια. Για τους σκοπούς αυτού του άρθρου, θα εξετάσουμε την ανάλυση του TTFB.

Τι είναι το TTFB;

Ο χρόνος που χρειάζεται περιμένοντας την αρχική “απόκριση διακομιστή” είναι γνωστός και σαν Time To Byte (TTFB). Ο χρόνος που καταγράφεται είναι η μιας μετ ‘ς σύνδεση client με τον server, καθώς και ο χρόνος που χρειάζεται ο διακομιστής να δώσει μια απάντηση. (Πηγή: developers.google.com)

Ένα υψηλό TTFB είναι συνήθως ένδειξη ενός ή και δύο ζητημάτων:

1) Κακές συνθήκες δικτύου μεταξύ client και server ή
2) Εφαρμογή ή διακομιστής αργής απόκρισης.

Ένα υψηλό TTFB συχνά προκαλεί επιβράδυνση των φορτώσεων της σελίδας σας ή, τουλάχιστον, την καθυστέρηση μεταξύ των φορτώσεων σελίδας. Θα πρέπει να ελέγξετε αν το TTFB σας είναι θέμα απόδοσης ή όχι. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το TTFB κάτω από 200 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ή τουλάχιστον αυτό θεωρείται πρότυπο από την Google. Θεωρώ ότι αν μείνετε κάτω από τα 500 χιλιοστά του δευτερολέπτου η ιστοσελίδας θα είναι αρκετά γρήγορη. Τα αιτήματα της δεύτερης συνεχόμενης δοκιμής θα πρέπει να είναι ακόμη χαμηλότερα.

Έλεγχος TTFB χρησιμοποιώντας το CURL

Ακολουθεί ένα γρήγορο παράδειγμα με το CURL, Δείχνει πως μπορείτε να ελέγξετε το TTFB από ένα terminal Linux ή Mac. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή και αντικαταστήστε το “http://iguru.gr/” με το domain σας:

curl -o /dev/null -w “Connect: %{time_connect} TTFB: %{time_starttransfer} Total time: %{time_total} \n” http://iguru.gr/

Πρόσθετες μέθοδοι ελέγχου του TTFB (μέσω browser)

Εκτός από το CURL, μπορείτε να ελέγξετε το TTFB χρησιμοποιώντας τα παρακάτω εργαλεία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).