Task Manager κάτι που δεν γνωρίζετε από τον προγραμματιστή της εφαρμογής

Οι αρχάριοι μπορεί να μην τον χρησιμοποιούν και τόσο, αλλά ο Task Manager είναι ένα από τα εργαλεία στα οποία βασίζονται οι επαγγελματίες για να παρακολουθούν τα συστήματά τους.
Η Διαχείριση εργασιών ή Task Manager έχει βελτιωθεί με τις τελευταίες ενημερώσεις δυνατοτήτων των Windows 10, και εμφανίζει ακόμη περισσότερα δεδομένα.

Ο Dave Plummer, ο οποίος ανέπτυξε τη Διαχείριση εργασιών πριν η Microsoft την προσθέσει στο λειτουργικό σύστημα των Windows, εξηγεί ότι ορισμένες από τις δυνατότητες που δημιούργησε εξακολουθούν να υπάρχουν, μόνο που τις γνωρίζουν πολύ λίγοι.

Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τρεις δυνατότητες του Task Manager που δημοσίευσε ο Plummer αυτήν την εβδ σε μια λεπτομερή ανάρτηση στο reddit.

“CTRL+Shift+Esc” Οι περισσότεροι ξεκινούν τη Διαχείριση εργασιών κάνοντας δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών ή πατώντας μαζί τα τρία πλήκτρα CTRL + Alt + Del, επιλέγοντας στη συνέχεια την Διαχείριση εργασιών. Όμως, είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσετε τον Task Manager πατώντας μαζί τα πλήκτρα CTRL + Shift + Esc.

Γιατί αυτή η είναι πιο χρήσιμη από τις άλλες; Επειδή, δεν εμπλέκεται το shell, κάτι που σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε τη Διαχείριση εργασιών ακόμη και αν το ίδιο το shell δεν λειτουργεί.

Ο Plummer αναφέρει ότι η ίδια συντόμευση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκκίνηση της εφαρμογής ακόμη και όταν η Διαχείριση εργασιών κρασάρει. Και όλα αυτά γιατί το συγκεκριμένο hotkey είχε σχεδιαστεί ειδικά για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα.

“Εάν ο Διαχειριστής εργασιών κολλάει ή διακόπτεται, ξεκινήστε ένα άλλο πατώντας μαζί τα πλήκτρα ctrl-shift-esc. Το Winlogon θα αναζητήσει ένα υπάρχον παράθυρο και θα προσπαθήσει να το εμφανίσει για 10 δευτερόλεπτα. Εάν το Taskmgr δεν αρχίσει θα ξεκινήσει ένα άλλο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα μείνετε ποτέ χωρίς Taskmgr εφ ‘όσον υπάρχουν διαθέσιμοι π », λέει.

Task Manager reduced mode” Όπως ήδη γνωρίζετε, οι εφαρμογές κρασάρουν όταν το σύστημα δεν έχει πόρους. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στο Task Manager.

Αυτό δεν συμβαίνει όμως με τον Task Manager, καθώς όταν αναπτύχθηκε η εφαρμογή, ο προγραμματιστής σκέφτηκε να προσθέσει και την δυνατότητα εκκίνησης ακόμα κι αν δεν υπάρχουν απαραίτητοι πόροι.

Με άλλα λόγια, υπάρχει μια ειδική “ασφαλής” λειτουργία που μπορείτε να ξεκινήσετε για να δείτε τι προκαλεί τη χρήση των πόρων και να “σκοτώσετε” τη διεργασία που ευθύνεται χειροκίνητα για να επαναφέρετε το σύστημα σε κανονικές συνθήκες εργασίας.

Task Manager reset “CTRL+Shift+Alt”  “Εάν ο Διαχειριστής εργασιών κλείστε τον. Επανεκκινήστε την εσωτερική εφαρμογή ενώ κρατάτε πατημένα τα πλήκτρα CTRL, ALT και SHIFT και η Διαχείριση εργασιών θα επαναφέρει ΟΛΕΣ τις εσωτερικές ρυθμίσεις σε εργοστασιακές ρυθμίσεις ή όπως ήταν το σύστημά σας κατά την εκκίνηση.”

Η Διαχείριση εργασιών των Windows είναι μια πολύ πιο περίπλοκη εφαρμογή, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναπτύχθηκε από την αρχή για να αντιμετωπίσει σχεδόν όλα τα σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος διαχειριστής συστημάτων. Η Microsoft δεν έχει αλλάξει τα θεμέλια του Task Manager όλα αυτά τα χρόνια, κι έτσι όλα λειτουργούν κανονικά όχι μόνο στις παλαιότερες εκδόσεις των Windows, αλλά και στα Windows 10.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).