Postmodern vs Ellinika Hoaxes όταν τα fake news καταστρέφουν

Στην καθημερινή μου πλοήγηση στο συνάντησα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Postmodern.gr. Το άρθρο κατηγορεί την γνωστή σελίδα Ellinika Hoaxes για παραπληροφόρηση και δημοσίευση Fake news.

Παραθέτω την εισαγωγή του (συνεχίστε να το διαβάσετε και τα συμπεράσματα δικά σας):

Γράφει ο Δημήτρης Καλαντζής.

Παραμονές των ευρωεκλογών του 2019 το πανίσχυρο διεθνές μέσο κοινωνικός δικτύωσης facebook αναθέτει σε μία ελληνική ερασι ομάδα τον έλεγχο της ακρίβειας δημοσιεύσεων που αναρτώνται στο δίκτυο στη χώρα μας. Για την ακρίβεια, δίνει σε αυτή την ομάδα τη δυνατότητα να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ διαδικτυακούς τόπους, χαρακτηρίζοντάς τους πηγές «παραπληροφόρησης» και «fake news».

Η δύναμη που της παραχωρεί είναι πραγματικά τρομακτική. Εάν η ομάδα αποφασίσει ότι μία ανάρτηση είναι ψευδής, την μπλοκάρει, βάζοντας προειδοποίηση, «κόβει» την επισκεψιμότητα της είδησης και, σε περίπτωση «υποτροπής» της σελίδας, δεν την εμφανίζει πια με την ίδια συχνότητα στους που την είχαν επιλέξει.

Δεν υπάρχει διαδικασία προειδοποίησης ή ένστασης. Τα Ellinika Hoaxes δηλαδή, δεν λένε σε μία σελίδα «έχεις μία ανάρτηση που είναι ψευδής ή παραπλανητική και διόρθωσέ τη γιατί θα υπάρξουν συνέπειες». Προχωρά αμέσως στον χαρακτηρισμό, ενώ, δεν έχει προβλεφθεί και οποιαδήποτε διαδικασία διόρθωσης ή υποβολής «ένστασης» στην «ετυμηγορία» της ομάδας.

Στις 17 Ιουνίου 2020 η ομάδα Ellinika Hoaxes «αποφαίνεται» ότι οι ιστοσελίδες alfavita.gr, news247.gr, in.gr, tovima.gr, documentonews.gr, tvxs.gr, ethnos.gr, koutipandoras.gr, sportime.gr προέβησαν σε ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, καθώς η είδηση περί κατάργησης των καλλιτεχνικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι FAKE NEWS!

Θράσος; Μεθύσι από την εξουσία να καταστρέφει όποια δεν της είναι αρεστή; Άγνοια στοιχειώδους δεοντολογίας απέναντι στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Συνέχεια στο postmodern.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

3 Comments

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).