Apple έχει δημιουργήσει το απόλυτο μονοπώλιο

Μετά από τις άσχημες κριτικές για την Microsoft που προωθεί το Microsoft Store, δημιουργώντας μια κλειστή πλατφόρμα για τους προγραμματιστές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games Tim Sweeney τα “έβαλε” με την Apple και την Google.

Και οι έχουν δημιουργήσει app stores που βασίζονται εξ ολοκλήρου στην ιδέα του μονοπωλίου, αναφέρει ο Sweeney επισημαίνοντας το τέλος του 30% που πρέπει να πληρώσουν οι προγραμματιστές στην Google και την Apple για να πωλήσουν τις εφαρμογές τους.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο CNBC, ο Sweeney αναφέρει ότι οι επιπλέον χρεώσεις που πρέπει να συμφωνήσουν οι προγραμματιστές αυξάνουν μόνο την τιμή των εφαρμογών και των παιχνιδιών. Η Apple έχει εφεύρει αυτό που ο Sweeney αποκαλεί “απόλυτο μονοπώλιο”, ενώ η Google δεν αφήνει τα ανταγωνιστικά stores με “εμπόδια στο UΙ”.

Η Epic Games είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν το Fortnite για Android, ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για κινητές συσκευές, σαν ένα αυτόνομο πρόγραμμα εγκατάστασης APK για να αποφύγει το τέλος του 30% που ζητούσε η Google για να διαθέσει το παιχνίδι μέσω του Play Store. Ωστόσο, το παιχνίδι κυκλοφόρησε τελικά στο Play Store αφού ο Sweeney παραδέχτηκε ότι η χειροκίνητη λήψη ήταν πολύ περίπλοκη για ορισμένους από τους της.

“Η Google ουσιαστικά καταστέλλει σκόπιμα τα ανταγωνιστικά stores θέτοντας εμπόδια στον χρήστη”, ανέφερε ο Sweeney στο CNBC.

“Εάν κάθε προγραμματιστής μπορούσε να δεχτεί το ποσό που ζητάει χωρίς να προστεθεί ένα 30% από την Apple και την Google, θα μπορούσαμε να μεταβιβάσουμε την έκπτωση σε όλους τους καταναλωτές μας.”

Η εταιρεία του Sweeney δημιούργησε το Epic Game Store πέρυσι, με τους προγραμματιστές να πληρώνουν ένα τέλος της τάξης 12 τοις εκατό.

“Η Apple έχει κλειδώσει και παραλύσει το οικοσύστημά της επινοώντας ένα απόλυτο μονοπώλιο στη διανομή λογισμικού, και τη δημιουργία εσόδων από το λογισμικό” ανέφερε ο Sweeney.

Την επόμενη εβδομάδα, εκπρόσωποι διαφόρων τεχνολογικών εταιρειών, όπως ο CEO της Apple, Tim Cook, θα παρευρεθούν σε μια ακρόαση του Κογκρέσου για τις αντί-ανταγωνιστικές μεθόδους που χρησιμοποιούν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Απορώ γιατί υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται ακόμα με την Apple και τα προϊόντα της.
    Το βρήκα … Υπάρχει περίσσευμα χαζομάρας στον κόσμο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).