Epic Games vs Apple και Google

Το Fortnite της Epic Games απομακρύνθηκε επίσης από το Play Store, αφού αφαιρέθηκε από το App Store της Apple πριν ξεκινήσουν όλα. Αμέσως μετά Epic Games κατέθεσε αγωγές εναντίον της και της Apple για “μονοπωλιακή συμπεριφορά”.

Η απόφαση της Google να αφαιρέσει το παιχνίδι από το Play Store ήρθε όταν η Epic κυκλοφόρησε μια ενημέρωση στο Fortnite που παραβίαζε την πολιτική πληρωμών της πλατφόρμας.

Αυτή η ενημέρωση επιτρέπει στους παίκτες να πληρώνουν στην Epic απευθείας για εντός ς αντί να χρησιμοποιούν το επίσημο σύστημα της Google. Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια θα πρέπει να παρέχουν το 30% κάθε συναλλαγής που πραγματοποιείται μέσα από το Play Store (και το App Store).

Amazon, Apple, Facebook, και Google: μεγάλη αντιμονοπωλιακή έρευνα από τις ΗΠΑ

Η Epic στην καταγγελία της ισχυρίζεται ότι η πολιτική της Google είναι επιζήμια τόσο για τους προγραμματιστές όσο και για τους καταναλωτές, καθώς επιτρέπει στην εταιρεία αναζήτησης να ενεργεί σαν “υποχρεωτικός μεσάζων σε κάθε συναλλαγή εντός εφαρμογής”. Η Epic όπως προαναφέραμε κατέθεσε μήνυση και στην Apple για τον ίδιο λόγο.

Όσο για το Fortnite παραμένει για λήψη σε με Android μέσω του επίσημου ιστότοπου της Epic. Σε μια δήλωση, η Google ανέφερε ότι παραμένει ανοιχτή για διαπραγματεύσεις με την Epic προκειμένου να επαναφέρει το παιχνίδι στο Play Store.

Τον περασμένο μήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Tim Sweeney επέκρινε την Apple και την Google για μονοπωλιακή και αντιανταγωνιστική πολιτική των αντίστοιχων store τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).