Microsoft ανακοίνωσε κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει κέντρα δεδομένων στην Ελλάδα, μια κίνηση που θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας, η οποία αποδυναμώθηκε από μια κρίση χρέους δεκαετίας και την πανδημία του .

Η επένδυση στην υποδομή υπηρεσιών cloud, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη από την του στα 28 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα, ανακοινώθηκε από τον Brad Smith, Πρόεδρο της Microsoft, σε μια παρουσίαση της συμφωνίας στην Αθήνα. Ο Smith ανέφερε ότι η απόφαση “δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση”.

Το ακριβές μέγεθος της επένδυσης δεν δημοσιοποιήθηκε, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα έχει οικονομικό όφελος αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ίδιος πρόσθεσε τα νέα κέντρα δεδομένων “αναβαθμίζουν αυτόματα τη χώρα σαν επενδυτικό προορισμό” και ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο δυναμικό της χώρας.

Ο Smith ανακοίνωσε ότι η Microsoft θα ξεκινήσει επίσης ένα πρόγραμμα κατάρτισης ψηφιακών δεξιοτήτων για περίπου 100.000 θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την πρωτοβουλία.

Η επένδυση συζητήθηκε για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το έτος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Με την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στη νοτιοανατολική Ευρώπη που φιλοξενεί κέντρα δεδομένων της Microsoft.

bloomberg

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).