Windows 10 Sun Valley τι φέρνει η επερχόμενη έκδοση

Η Microsoft θα φέρει σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση των 10 το 2021. Οι αλλαγές θα κυκλοφορήσουν με την έκδοση των Windows 10 “Cobalt” που έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2021, και αναμένεται να είναι η έκδοση 21H2.

Η Microsoft ετοιμάζεται να ενημερώσει πολλά από τα των Windows, όπως το μενού Έναρξη, το Action Center, και τον File Explorer, με ανανεωμένα μοντέρνα σχέδια, νέα εικονίδια και νέες δυνατότητες.

Η Microsoft αναφέρει εσωτερικά την της εμφάνισης με το κωδικό ” και περιγράφει το project σαν “αναζωογόνηση” και εκσυγχρονισμό της εμπειρίας της επιφάνειας εργασίας των Windows.

Ίσως το νέο project Sun Valley είναι αυτό που η Microsoft εννοούσε όταν έλεγε “επανεπένδυση στα Windows 10”.

Τι ακριβώς θα αλλάξει;

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το Sun Valley προς το παρόν, αλλά πηγές που βρίσκονται κοντά στη Microsoft αναφέρουν ότι περιμένουν ένα νέο μενού Έναρξης και νέες εμπειρίες στο Action Center, πιθανότατα παρόμοιες με αυτές των , αλλά προσαρμοσμένες για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Η Microsoft φέρεται να ετοιμάζει επίσης ένα ενημερωμένο Taskbar που έχει δημιουργηθεί με σύγχρονο και ένα βελτιωμένο UI για την κλασική εφαρμογή του File Explorer.

Οι χρήστες των tablet θα δούν καλύτερες κινούμενες εικόνες και μια πιο “fluid experience” στις καρτέλες. Οι ενημερώσεις αυτές υπάρχουν ήδη στο Dev channel των Windows 10.

Οι κλασικές εφαρμογές θα υποστηρίζονται από το ενσωματωμένο dark theme και οι σύγχρονες εφαρμογές από το Store θα λαμβάνουν ενημερώσεις και βελτιώσεις μέσω του WinUI.

Αυτή η αλλαγή είναι μια ακόμη απόπειρα της Microsoft να επιλύσει τις υπάρχουσες ασυνέπειες μεταξύ των σύγχρονων και κλασικών τμημάτων της επιφάνειας εργασίας των Windows. Το πρόβλημα αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τα Windows 8 και τα Windows 10 φαίνεται να έχουν βελτιωθεί κάπως. Βέβαια υπάρχει ακόμα χώρος για βελτίωση.

Η έκδοση 21H2 των Windows 10 αναμένεται να γίνει RTM τον Ιούνιο του 2021, και θα κυκλοφορήσει στους καταναλωτές το φθινόπωρο του 2021.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).