pros kathierosi online erota upologistis laptop

Lockdown: Το Υπουργείο ζητά να αποφύγετε την χρήση Internet από τις 9 έως τις 6

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέδωσε σύσταση προς τους πολίτες με την οποία τους ζητά να μην χρησιμοποιούν το internet κατά την περίοδο του lockdown από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

laptop στο κρεββάτι

Απίστευτο και όμως αληθινό. Φαίνεται ότι στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης περιμένουν δυσλειτουργίες του internet κατά τις ώρες αιχμής όπου όλα τα Γυμνάσια Λύκεια και φροντιστήρια της χώρας θα εργάζονται με τηλεκπαίδευση.

Και γιαυτό εξέδωσαν μία σύσταση προς όλους μας που στην ουσία λένε να μην σερφάρουμε στο internet από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, κατά τη του lockdown.

Στην ανακοίνωση τους προτείνουν 8 τρόπους αποφυγής του διαδικτύου. Εκτός του ότι θεωρούμε ότι είναι ανέφικτοι, διότι όταν έχεις κάποιον κλεισμένο στο σπίτι θα πρέπει κάπου να εκτονωθεί, υποψιαζόμαστε ότι κατά την περίοδο του lockdown το internet θα παραπαίει. Και αυτό είναι μάλλον επικίνδυνο.

Κρίσιμες δομές όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ηλεκτρονικές βεβαιώσεις από gov.gr, ηλεκτρονικές πληρωμές και τόσα άλλα που βασίζονται στο δια, θα έχουν πρόβλημα; Φανταστείτε να πάτε στο γιατρό σας και αυτός να μην μπορεί να συνδεθεί για να σας γράψει φάρμακα.

Θα έπρεπε οι κύριοι του Υπουργείου αντί για τέτοιες συστάσεις να έχουν φρονήσει για ικανοποιητική διασύνδεση της χώρας μας με το παγκόσμιο διαδίκτυο. Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση του Υπουργείου:

Συστάσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υπεύθυνη χρήση των ηλεκτρονικών υποδομών κατά την περίοδο ισχύος των έκτακτων μέτρων
Δελτία Τύπου – Ανακοινώσεις / Νοέμβριος 6, 2020

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σταθερών και ασύρματων δικτύων σε όλο το διάστημα ισχύος των έκτακτων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και της επαγγελματικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν ζητήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα και αξιοπιστία των κρίσιμης σημασίας υποδομών της χώρας.

Για την ομαλή, απρόσκοπτη και υπεύθυνη λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υπενθυμίζουν και συνιστούν:

  • Να αποφεύγουμε τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών ψυχαγωγίας κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 9 πμ έως τις 6 μμ Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η απαιτούμενη διαθεσιμότητα στα δίκτυα για την αποτελεσματική λειτουργία εφαρμογών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας.
  • Να δίνουμε προτεραιότητα στη χρήση των σταθερών δικτύων για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και να αποφεύγουμε, εφόσον δεν είναι απαραίτητες για την επικοινωνία μας, τις βιντεοκλήσεις.
  • Να αποφεύγουμε την αποστολή αρχείων μεγάλου όγκου και χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία συμπίεσής τους, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Ομοίως, αποφεύγουμε την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλο όγκο συνημμένων αρχείων.
  • Να διατηρούμε ενημερωμένο το όλων των οικιακών συσκευών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, με βάση τις οδηγίες και τις συστάσεις των κατασκευαστών.
  • Να δείχνουμε αυξημένη προσοχή σε μηνύματα που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς και έχουν ως θέμα τους τον κορωνοϊό -και, γενικότερα, θέματα Υγείας και Πολιτικής Προστασίας- καθώς ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους που οδηγούν σε κακόβουλο λογισμικό.
  • Να υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά και να εμπιστευόμαστε μόνο τις οδηγίες των επιστημόνων και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.
  • Αν έχουμε παιδιά, φροντίζουμε για τη δημιουργική τους απασχόληση και αποφεύγουμε την προσκόλλησή τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες διασκέδασης
  • Τονίζεται πως κανένας οργανισμός και φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός, στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ζητήσει τηλεφωνικά, μέσω SMS, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορίες όπως ο κωδικός που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας σε κάποια υπηρεσία. Κάθε τέτοια επικοινωνία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως απόπειρα απάτης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

48 Comments

Leave a Reply
  1. Η κυβέρνηση δίνει κάθε χρόνο δισεκατομύρια στο ΝΑΤΟ και πολλά ακόμα στην ΕΕ. Εγώ λέω να κοιτάξουν πρώτα τα χάλια της χώρας τους και μετά να ανακατευτούν στους πολέμους που κάνουν οι Αμερικάνοι με τις βάσεις που μάς έβαλαν. Αντί να πληρώσουν για ένα καλήτερο internet, για παιδεία και υγεία, αγοράζουν βίλες και κότερα. Ας έδιναν τον μισό μισθό τους στο δημόσιο, ή ακόμα καλύτερα να ζούσαν με 300 ευρώ τον μήνα, για να καταλάβουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει φόρος. Τώρα μας βάζουν να πληρώσουμε τα μαλλιοκεφαλα μας και από πάνω να μην αξιοποιούμε και αυτό που αγοράζουμε.

  2. Δικτατορία σε όλο της το Μεγαλείο!!Ο τρομαφοβος εξω..και μέσα στα σπίτια μας..Να πάνε στα γκρεμοτσακιδια τα καθάρματα που μας έκατσαν στο σβέρκο!Κοπρόσκυλα!

      • Ναι, η χουντα “εφτιαξε” την Ελλάδα αφου έστειλε 1,5 εκατομμύριο μετανάστες στα 4 σημεία του ορίζοντα και αφου έδωσε τη μιση Κυπρο στους Τούρκους ???? ουτε ενα έργο δεν έγινε επί χουντας, όλα είχαν ξεκινήσει επί Καραμανλή ή Παπανδρέου

    • Ναι, αλλά θα έρθουν μετά οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια ? και θα μας κρατικοποιήσουν τις γυναίκες ?

    • Δεν μας έκατσαν, τους ψήφισε η μισή Ελλάδα, τους ήξεραν, δεν τους ήξεραν;
      Στις τελευταίες εκλογές το 47% απείχε, απαξιουσε! Από τους υπόλοιπους 53% περίπου το 85% ψήφισε τα Κόμματα που ψήφισαν τα γερμανικά Μνημόνια ή τους απογόνους των συνεργατών των γερμανο-ιταλο-βουλγαρων κατακτητών της πατριδος!
      Τέτοιος λαός είναι τέτοιους κυβερνήτες θέλει!
      Άλλωστε αυτό το κράτος Κλέφτες το έφτιαξαν πριν 200 χρόνια και κλέφτες το κυβερνάνε ακόμα!

    • Θα συμφωνήσω και να φανε και σκατα που δε φτάνει που κυκλοφορούμε 1 χρόνο σαν τα ζόμπι δε μας γνωρίζουν ουτε οι δικοί μας δε φτάνει π μας έκλεισαν λες και είμαστε εγκληματίες θα μας κοψουν και το ιντερνετ;;,βρε αντε πηδηχτειτ@ι

      • Nα η ευκαιρία για να κάνουμε με άλλον έναν τρόπο, αντίσταση.

        Κάθε μέρα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 18:00, τσίτα τα γκάζια σε κατεβαστήρια.

  3. Και οι φοιτητές που έχουν μαθηματα και κάθε μέρα όπως ο γιος μου είναι από το πρωί σε παρακολούθηση, θα έχουν και αυτό το πρόβλημα;
    Δεν είναι λογικό αυτό που ζητάτε. Δική σας η υποχρέωση να το είχατε φτιάξει. Και όσοι δεν έχουν κανέναν; Όσοι δουλεύουν; Αυτά είναι γελοιοτητες! Ψηφίσαμε για κάτι καλύτερο; Το ξεχάσατε;

  4. Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εδώ γελάμεεεεε
    τηλεκπαίδευση εδώ και αν γελάμε, θα ακούω πάλι όλη την ώρα το παιδιά με ακούτεεεεε…..

  5. το να φτιαξουν το internet δεν παιζει που πληρωνεις 24 και εσυ εχεις 4. Τεσσερις πουτσες στον πατο τους

    • Εγώ γιαυτό το πληρώνω για να μπενω οποτε θέλω γιαυτό βγάλτε το σκασμό και κάθειστε να το φτιάξετε οκ

  6. Στο τέλος θα μας βάζουν σε μία σειρά, να φωνάζουμε σαν μαϊμούδες με το ένα πόδι πάνω! Ρε πάτε με τα καλά σας? Ωραία θα κόψουμε και το ίντερνετ, να δούμε τι άλλο θα μας διατάξουν να κάνουμε! Όχι ρε φίλε, αυτό δεν είναι σωστό.

    • Αααααα.. Μια χαρά σε βρίσκω να αντιδράς για το ίντερνετ,, για την μάσκα όμως, και για το κλείσιμο στην καραντίνα καμία αντίδραση κανένας,,, λοιπόν σου λέω ότι έτσι όπως ξεκίνησε το πράγμα στο τέλος όντως θα φωνάζουμε σαν μαϊμούδες

    • Δεν υπερβάλεις εδώ έβγαιναν στα μπαλκόνια και χειροκροτουσαν στο βροντο αυτούς που πάντα ήταν τζάμπα μάγκες.ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ.

  7. καποιος να ενημερωσει το υπουργείο πως εχουμε χεσμένο το ιντερνετ γιατι δεν κλειδωνόμαστε στο σπίτι και τους εχουμε γραμμένους.

  8. Αν είναι να μην χρησιμοποιούμε το ίντερνετ την μισή μέρα να πληρώνουμε και τα μισά

  9. Πόσα ακόμα θα μας κόψουν…..ούτε οι Γερμανοί δεν μας κλείνανε στο σπίτι όλοι μέρα.
    Μήπως να βάλουν και ένα πρόστιμο σε όσους δεν βλέπουν ειδήσεις; Τσάμπα τα 20 εκατομμύρια που πήραν τα κανάλια να μας φοβίζουν…

    • Μήπως να είχαν φροντίσει για την ενίσχυση του….ένα καλοκαίρι κ ένα φθινόπωρο ήξεραν τι θα γινόταν τώρα διαδίδουν ότι θα είμαστε έως τα Χριστούγεννα….άρα όχι πάλι εμείς φταίμε…

  10. Αν είναι να μας κόψουν και πρόστιμο, Αϊ στο διάολο βραδιάτικα

    • Δεν έχει λογική αυτό.. Οι περισσότεροι εργάζονται από το σπίτι αυτές τις ώρες.. Και όσοι είναι εθισμένοι μέσα τι θα κάνουν;;;

  11. ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ;ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ;ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ.ΑΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ Α
    ΑΛΗΤΕΣ

  12. Ανίκανο δημόσιο.
    Θα έχουμε ανοικτό ιντερνέτ γιατί το πληρώνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).