Εφαρμογές Android στα Windows 10 χωρίς το Your Phone

Η Microsoft ετοιμάζει ένα νέο project που θα καλύψει το “κενό των εφαρμογών” στο Microsoft Store (επίσης γνωστό και σαν ).

Αναφορές για την εκτέλεση εφαρμογών Android εγγενώς στα Windows 10 υπάρχουν από το 2014 όταν η Microsoft άρχισε να δουλεύει τα “Project Astoria” και “Project Islandwood”, τα οποία είχαν σκοπό να διαθέσουν στους προγραμματιστές ένα τρόπο να φέρουν τις εφαρμογές τους (Android και iOS) στο .

Το 2015, η Microsoft εγκατέλειψε το Project Astoria για δύο λόγους, οι προγραμματιστές των Windows ήταν δυσαρεστημένοι με την προσέγγιση της Microsoft καθώς το project αφορούσε το “Android σαν υπο”, κάτι που προκάλεσε την επιβράδυνση των Windows 10 Mobile.

Με την εφαρμογή των Windows 10 Your Phone, μπορείτε να κάνετε streaming εφαρμογών Android στην επιφάνεια σας, αλλά η Microsoft φέρεται να εργάζεται σε ένα νέο project που θα σας επιτρέπει να τρέχετε εφαρμογές Android τοπικά.

Δεν είναι σαφές πώς θα καταφέρει η εταιρεία να ενεργοποιήσει την υποστήριξη εφαρμογών Android στα Windows 10, αλλά αναφορές δείχνουν ότι η εταιρεία θα επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν εφαρμογές Android εγγενώς μέσω του Microsoft Store.

Θεωρητικά, οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημοσιεύουν τις εφαρμογές στο Microsoft Store και όποιος διαθέτει συμβατό hardware στα Windows θα μπορεί να τις εγκαταστήσει.

Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές θα κλείσουν το κενό των εφαρμογών στο Microsoft Store. Για να δούμε όμως, η Microsoft έχει μακρά ιστορία υποστήριξης προγραμματιστών των Windows και αυτή η θα μπορούσε να τους αποξενώσει σε περίπτωση επιτυχίας του project.

Το είναι επί του παρόντος γεμάτο από ποιοτικές εφαρμογές, για να μην αναφέρουμε την κακή εμπειρία χρήστη των εφαρμογών που είχαν βελτιστοποιηθεί για κινητά με Windows 10.

Σίγουρα, οι εφαρμογές Android στα Windows 10 ακούγονται σαν ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο και θα μπορούσε να ωφελήσει τα επερχόμενα Windows 10X, που θα τρέχουν μόνο εφαρμογές UWP και PWA από το Microsoft Store.

Σύμφωνα με τις αναφορές, οι εφαρμογές του Android θα μπορούσαν να έρθουν στα Windows 10 το δεύτερο εξάμηνο του 2021 όταν η εταιρεία κυκλοφορήσει τη νέα των Windows 10.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).