CentOS Linux 8.3 από τον πηγαίο κώδικα του RHEL 8.3

Το Project ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του CentOS Linux 8.3, την τρίτη ενημέρωση συντήρησης στην τελευταία σειρά του λειτουργικού συστήματος CentOS Linux 8.

Μετά από έξι μήνες ανάπτυξη, το CentOS Linux 8.3 προέρχεται από τον πηγαίο κώδικα του Red Hat Enterprise Linux 8.3, κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει πολλές βελτιώσεις, νέες , διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας.

Μεταξύ αυτών, υπάρχει ένα νέο επίπεδο ρυθμίσεων ασφαλείας, βελτιωμένη συνέπεια και επαναληψιμότητα κατά την κρυπτογράφηση, βελτιωμένη διαμόρφωση εταιρικών δικτύων και ανανέωση των πιστοποιητικών ασφαλείας.

Επιπλέον, το CentOS Linux 8.3 διευκολύνει τη μετεγκατάσταση από το CentOS Linux στο CentOS Stream εφαρμόζοντας ορισμένες αλλαγές στο Yum repo, όπως η του ονόματος ορισμένων αρχείων Yum repo σε /etc/yum.repos.d και ενημερώνοντας τα repoids.

Οι προγραμματιστές του CentOS προτείνουν να συγκρίνετε τυχόν αλλαγές που έχετε κάνει στα τοπικά σας στο /etc, συμπεριλαμβανομένων και των αρχείων .repo, με τα .rpmnew που δημιουργούνται πριν επιχειρήσετε να ενημερώσετε την εγκατάστασή σας στο CentOS Linux 8.3

Επιπλέον, θα πρέπει να ενημερώσετε τα scripts που έχετε για να χρησιμοποιήσετε τα –enablerepo= ή –disablerepo= flags.

Το CentOS Linux 8.3 είναι διαθέσιμο για λήψη από τον επίσημο ιστότοπο για αρχιτεκτονικές 64-bit (x86_64), ARM64 (AArch64) και PowerPC (ppc64le).

Ωστόσο, αυτές οι νέες εικόνες είναι χρήσιμες μόνο για νέες εγκαταστάσεις, για να μην χρειαστεί να κάνετε λήψη εκατοντάδων ενημερώσεων από τα αποθετήρια μετά την εγκατάσταση από ένα ISO.

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη το CentOS Linux 8.2 ή κάποια προηγούμενη έκδοση (8.x), το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερώνετε το σύστημά σας και θα έχετε την τελευταία έκδοση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).