7 εφαρμογές Android που λειτουργούν ως τηλεχειριστήριο για τον υπολογιστή σας

Με αυτές τις εφαρμογές Android, μπορείτε να ελέγχετε απομακρυσμένα διάφορες εντολές και εξαρτήματα του υπολογιστή σας, όπως το πληκτρολόγιο, το ποντίκι και την αναπαραγωγή πολυμέσων.

Έχετε βρεθεί ποτέ στην θέση να μην θέλετε να αφήσετε τον καναπέ για να σταματήσετε μια ταινία που παίζει στον Windows υπολογιστή σας; Ή να παρουσιάζετε ένα θέμα στο Powerpoint μέσω ενός projector και να πρέπει να χειριστείτε ταυτόχρονα και τον υπολογιστή σας. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε πια, αρκεί να έχετε μαζί σας το Android τηλέφωνό σας.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τον υπολογιστή σας από το τηλέφωνό σας σαν τηλεχειριστήριο. Αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν ως το ποντίκι και το πληκτρολόγιο, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε τον υπολογιστή με Windows από την άνεση του κρεβατιού σας ή οπουδήποτε αλλού. Ας δούμε τις 7 καλύτερες.

1. Unified Remote

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του Windows υπολογιστή σας από τη Android συσκευή σας μέσω Wi-Fi ή Bluetooth. Είναι εύκολο να ρυθμιστεί, καθώς απαιτεί μόνο να κάνετε λήψη και εγκατάσταση του λογισμικού στον υπολογιστή. Μετά εγκαθιστάτε την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σας και ο υπολογιστής σας θα εμφανιστεί αυτόματα όταν θα ανοίξετε την εφαρμογή στο τηλέφωνό σας. Πλέον θα μπορείτε να αρχίσετε να ελέγχετε τον υπολογιστή σας.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα τηλεχειριστήρια στην εφαρμογή, με την πιο βασική υποστήριξη ποντικιού και πληκτρολογίου. Μπορείτε επίσης να κλείσετε ή να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας ένα από τα δωρεάν τηλεχειριστήρια που διατίθενται από την εφαρμογή. Ειδικά τηλεχειριστήρια είναι διαθέσιμα για μουσική, ροή, προγράμματα περιήγησης, πολυμέσα και πολλά άλλα, αλλά στην premium έκδοση.

Το Unified Remote είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δωρεάν τηλεχειριστήρια για Android, καθώς λειτουργεί.

Τελευταία ενημέρωση 22 Νοεμβρίου 2020
Λήψη: Δωρεάν τηλεχειριστήριο | Τηλεχειριστήριο πλήρες (4,99 €)

2. Remote Link

Το Remote Link είναι μια άλλη δωρεάν εφαρμογή τηλεχειριστηρίου για τηλέφωνα Android, που σας επιτρέπει να ελέγχετε εύκολα τον Windows υπολογιστή σας. Διαθέτει πολλά τηλεχειριστήρια, όπως πληκτρολόγιο, αφής, πολυμέσα και άλλα.

Η εφαρμογή απαιτεί τη σύνδεση του υπολογιστή και της συσκευής σας Android μέσω σύνδεσης Bluetooth ή Wi-Fi. Θα χρειαστεί επίσης να εγκαταστήσετε ένα server component στον υπολογιστή που θέλετε να ελέγξετε.

Αυτή η εφαρμογή είναι εύκολο να ρυθμιστεί, προσφέρει υποστήριξη πολλαπλών χειρονομιών (gesture) και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε ένα έξυπνο ρολόι Android.

Τελευταία ενημέρωση 3 Ιανουαρίου 2017
Λήψη: Απομακρυσμένος σύνδεσμος για Android (Δωρεάν, διαθέσιμη έκδοση premium)
Λήψη: Απομακρυσμένος σύνδεσμος για Windows (δωρεάν)

3. KiwiMote

Η εφαρμογή KiwiMote Android προσφέρει έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο για να μετατρέψετε το smartphone σας σε ασύρματο τηλεχειριστήριο. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τον Windows υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το προσφερόμενο portable λογισμικό. Αυτή η εφαρμογή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο υπολογιστών Mac και Linux.

Το KiwiMote προσφέρει πληκτρολόγιο QWERTY πλήρους , υποστήριξης πολλαπλών χειρονομιών και υποστηρίζει άλλα τηλεχειριστήρια για παρουσιάσεις, πολυμέσα κ.λπ. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως βασικό χειριστήριο για ορισμένα παιχνίδια. Η διεπαφή είναι απλή και εύκολη.

Τελευταία ενημέρωση 28 Οκτωβρίου 2019
Λήψη: KiwiMote για Android (δωρεάν)
Λήψη: KiwiServer για επιφάνεια εργασίας (δωρεάν)

4. InfiniMote

Το InfiniMote είναι μια αξιόπιστη και εύχρηστη εφαρμογή τηλεχειριστηρίου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα τηλεχειριστήρια για να λειτουργήσετε το κινητό σας ως υποκατάστατο του ποντικιού και του πληκτρολογίου του υπολογιστή σας. Όπως και τα υπόλοιπα που προαναφέραμε, η δωρεάν εφαρμογή απαιτεί εγκατάσταση ενός απομακρυσμένου διακομιστή στον υπολογιστή σας.

Μόλις ρυθμιστούν τα πάντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να ελέγχετε εύκολα τον Windows υπολογιστή σας. Έρχεται προεγκατεστημένο με έξι απομακρυσμένα πάνελ για πληκτρολόγιο, ποντίκι, πολυμέσα και άλλα.

Τελευταία ενημέρωση 18 Οκτωβρίου 2018
Λήψη: InfiniMote για Android | Windows (δωρεάν)

5. Remote Mouse

Αυτή η εφαρμογή τηλεχειριστηρίου προσφέρει μια εύχρηστη διεπαφή με μεγάλη επιφάνεια αφής ποντικιού και υποστηρίζει ακόμη και τη χρήση του ενσωματωμένου γυροσκοπικού αισθητήρα του τηλεφώνου σας για να μετακινήσετε τον κέρσορα του ποντικιού. Εκτός από τα Windows και το Linux, λειτουργεί επίσης σε υπολογιστές Mac, υποστηρίζοντας πολλαπλές χειρονομίες αφής του macOS. Η εφαρμογή απαιτεί σύνδεση Wi-Fi.

Το τηλεχειριστήριο πληκτρολογίου λειτουργεί καλά και περιλαμβάνει όλες τις διατάξεις πλήκτρων λειτουργίας και ελέγχου. Η εφαρμογή είναι δωρεάν για λήψη, αλλά περιλαμβάνει εντός εφαρμογής.

Τελευταία ενημέρωση 12 Σεπτεμβρίου 2020
Λήψη: Remote Mouse για Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής) | Επιτραπέζιος υπολογιστής (δωρεάν)

6. Serverless Bluetooth Keyboard & Mouse

Αυτή η εφαρμογή Android είναι λίγο διαφορετική από όλες τις άλλες που παρουσιάσαμε, αλλά προσφέρει την ίδια τητα. Σε αυτήν την εφαρμογή δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο αντίστοιχη server εφαρμογή στον υπολογιστή σας. Η υπηρεσία λειτουργεί μόνο μέσω σύνδεσης Bluetooth, πράγμα που σημαίνει ότι ο υπολογιστής ή ο φορητός υπολογιστής σας πρέπει να υποστηρίζουν Bluetooth. Είναι επομένως μια καλή επιλογή εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε λογισμικό διακομιστή (λόγω ίσως μειωμένων δικαιωμάτων διαχειριστή) ή δεν έχετε Wi-Fi.

Είναι δωρεάν για εγκατάσταση, αλλά περιλαμβάνει μια αγορά εντός εφαρμογής που επιτρέπει επιπλέον λειτουργίες.

Τελευταία ενημέρωση 26 Ιανουαρίου 2021
Λήψη: Serverless Bluetooth Keyboard & Mouse (Δωρεάν, διαθέσιμη έκδοση premium)

7. Monect PC Remote

Εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε πάρα πολλά χρήματα για να αποκτήσετε ένα χειριστήριο παιχνιδιών για τον υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Monect PC Remote για να μετατρέψετε το τηλέφωνό σας Android σε χειριστήριο. Αυτή η εφαρμογή προσφέρει βασικά απομακρυσμένα πάνελ πληκτρολογίου και ποντικιού, αλλά έρχεται επίσης με διάφορα άλλα τηλεχειριστήρια για μέσα, τροφοδοσία, κάμερα και άλλα.

Αυτή η εφαρμογή είναι εύχρηστη, αλλά απαιτεί να εγκαταστήσετε έναν απομακρυσμένο server στον υπολογιστή σας. Το Monect PC Remote διαθέτει πολλές διαφορετικές διατάξεις κουμπιών για χειριστήρια και σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τη δική σας. Συνολικά, είναι μια εξαιρετική εφαρμογή τηλεχειριστηρίου για Android, ειδικά αν θέλετε να παίξετε παιχνίδια ασύρματα.

Τελευταία ενημέρωση 27 Δεκεμβρίου 2020
Λήψη: Monect PC Remote για Android (Δωρεάν, διαθέσιμες αγορές εντός εφαρμογής)
Λήψη: Monect Server για Windows (δωρεάν)

Ελέγξτε τον υπολογιστή σας με ένα smartphone Android
Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω εφαρμογές, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τον Windows υπολογιστή σας ή ακόμα και έναν υπολογιστή Mac ή Linux, χρησιμοποιώντας μόνο το smartphone Android. Αυτές οι εφαρμογές λειτουργούν ως ποντίκι ή πληκτρολόγιο, επιτρέποντάς σας να χαλαρώσετε στον καναπέ ή το κρεβάτι σας. Οι περισσότερες από τις εφαρμογές προσφέρουν επίσης πρόσθετες λειτουργίες, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε για αυτές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).