Facebook διαρροή εσωτερικού email για την πρόσφατη διαρροή

Ένα εσωτερικό email που διέρρευσε τυχαία από το Facebook σε ένα δημοσιογράφο αποκάλυψε τις προθέσεις της εταιρείας να χαρακτηρίσει το πρόσφατο περιστατικό διαρροής δεδομένων σαν “κανονικό” και σαν ένα “ευρύτερο ζήτημα των κοινωνικών δικτύων.”

Το Facebook βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο μιας διαμάχης για τη των χρηστών του. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ερευνητές της Hudson Rock αποκάλυψαν ότι δεδομένα που ανήκαν σε περίπου 533 εκατομμύρια χρήστες του κοινωνικού δικτύου είχαν αναρτηθεί στο δια.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τη διαρροή των “παλιών” δεδομένων. Ένα πρόβλημα τητας στην επαφών του κοινωνικού δικτύου, που έχει πλέον επιδιορθωθεί, επέτρεψε την διαρροή των δεδομένων, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία.

Η διαρροή και η επακόλουθη διαδικτυακή δημοσίευση των δεδομένων προκάλεσαν εκτεταμένη κριτική και στις 14 Απριλίου, η Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) δήλωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια έρευνα για να εξακριβώσει αν παραβιάστηκαν οι κανονισμοί του GDPR από το Facebook.

Τώρα, ένα εσωτερικό email που διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης (ολλανδικό άρθρο) αποκάλυψε πώς ετοιμάζεται το Facebook να διαχειριστεί την διαρροή.

Αυτό το μήνα, ο συντάκτης της Data News Pieterjan Van Leemputten απέστειλε πολλά ερωτήματα στο Facebook ζητώντας ενημέρωση για το περιστατικό της διαρροής δεδομένων.

Ωστόσο, το Facebook συμπεριέλαβε κατά λάθος τον δημοσιογράφο σε ένα εσωτερικό email όπου στελέχη της εταιρείας συζητούσαν για μια “μακροπρόθεσμη στρατηγική” για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών.

“Υποθέτοντας ότι τα δημοσιεύματα από τα Media συνεχίζουν να μειώνονται, δεν σχεδιάζουμε επιπρόσθετες δηλώσεις για αυτό το ζήτημα”, αναφέρει το email.

“Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, αναμένουμε περισσότερα περιστατικά διαρροών και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να το θεωρήσουμε σαν ένα ευρύ ζήτημα των κοινωνικών δικτύων και να αναφέρουμε ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν  τακτικά.”

“Για να γίνει αυτό, η ομάδα προτείνει μια επόμενη δημοσίευση τις επόμενες εβδομάδες που θα μιλάει ευρύτερα για το έργο μας κατά των διαρροών και να παρέχει περισσότερη διαφάνεια σχετικά με το μέγεθος των εργασιών που κάνουμε σε αυτόν τον τομέα”, συνεχίζει το μήνυμα .

“Ενώ αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζει τον σημαντικό όγκο της δραστηριότητας των διαρροών, ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στην κανονικοποίηση του ότι οι διαρροές συμβαίνουν τακτικά και για να αποφεύχθη η κριτική ότι δεν είμαστε διαφανείς για τα συγκεκριμένα περιστατικά”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).