2024 Χρειάζεστε ακόμα εφαρμογές ασφαλείας;

Εξακολουθείτε να πληρώνετε εφαρμογές ασφαλείας όπως τις ESET, Norton, McAfee, Kaspersky κλπ για την προστασία του οικιακού υπολογιστή σας; Ίσως ήρθε η ώρα να αφήσετε τη συνδρομή να λήξει. Αν όμως το τμήμα πληροφορικής στην δουλειά σας θέλει να εγκαταστήσετε κάποια εφαρμογή endpoint, καλά θα κάνετε να τους ακούσετε.

antivirus

Ανεξάρτητα από την κατηγορία των συσκευών που χρησιμοποιείτε, μάλλον είστε εντάξει με την προεπιλεγμένη προστασία που έρχεται σαν μέρος της πλατφόρμας. Σε φορητή συσκευή (iOS ή Android) αυτό σημαίνει ότι το App το προστατεύει η εταιρεία του λειτουργικού συστήματος. Στα Mac, η εφαρμογή προστασίας από κακόβουλο λογισμικό XProtect υπάρχει εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία και είναι πολύ αποτελεσματική ενάντια στις κύριες απειλές.

Όσο για τα Windows… Λοιπόν, το Microsoft Defender Antivirus, το οποίο υπάρχει σε κάθε υπολογιστή με Windows, κάνει πολύ καλή δουλειά. Ξεχάστε το Defender που ξέρατε, οι τακτικές δοκιμές από εργαστήρια τρίτων για τη της αποτελεσματικότητας του ασφαλείας μας δείχνουν σκορ μεταξύ 99% και 100%, καθιστώντας την εφαρμογή εξίσου αποτελεσματική με τους ανταγωνιστές της, ή επί πληρωμή.

Να αναφέρουμε και κάτι άλλο. Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα φτάνουν στους υπολογιστές σαν συνημμένα με email ή μέσω δικτύων. Σήμερα, όλα αυτά είναι κλειστά. Οι αυτόματες ενημερώσεις προστατεύουν από ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα. Το σύγχρονο email client που χρησιμοποιείτε σας αποκλείει κάθε είδους κακόβουλο συνημμένο, ή script. Τα τείχη προστασίας δικτύου έχουν προχωρήσει πάρα πολύ από το 2002. Και τα πρόσφατα αποτελέσματα δοκιμών δείχνουν ότι το Microsoft Defender είναι αποτελεσματικό στο να μπλοκάρει όλες τις δημοφιλείς επιθέσεις για ransomware ή κλοπή πληροφοριών.

Κατά μέσο όρο, μια σύγχρονη εφαρμογή προστασίας από ιούς αποκλείει το 99,2% των πολύ λίγων εισερχόμενων απειλών που καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα επίπεδα προστασίας. Ακόμη και τότε όμως, θα πρέπει να λειτουργεί το ένστικτό σας (“Μην κάνετε κλικ σε αυτό το link”).

Να αναφέρουμε επίσης ότι οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις εξαπολύονται από εξελιγμένες εγκληματικές συμμορίες και στοχεύουν , χρησιμοποιώντας ευπάθειες που είναι πιο πιθανό να βρίσκονται σε λογισμικό τρίτων παρά στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα.

Μια εφαρμογή προστασίας από ιούς που βασίζεται σε υπογραφές δεν πρόκειται να παρέχει προστασία έναντι αυτών των στοχευμένων επιθέσεων. Έτσι τα τμήματα πληροφορικής σε μεγάλους οργανισμούς χρειάζονται εξελιγμένο λογισμικό βασισμένο σε δίκτυο που επιτρέπει στους διαχειριστές να παρακολουθούν για σημάδια εισβολής σε πραγματικό χρόνο.

Οι οικιακοί χρήστες προστατεύονται αρκετά καλά μέσω των προεπιλεγμένων μέτρων ασφαλείας, κυρίως επειδή οι επιτιθέμενοι δεν βλέπουν κανένα οικονομικό όφελος από την επιλογή τέτοιων θυμάτων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

4 Comments

Leave a Reply
  1. Δεν νομιζω. Να σου δωσω ενα ξεσκισμενο android με χιλιαδες ποπαπ διαφημισεις το δευτερόλεπτο και πεσ μου εσυ τι εμπιστοσινη θα εχεισ. Τελος παντων δεν βρεθικε απαντηση στο ερωτημά μου για τα τεστ αχταρμα με σκετα antivirus μαζι με σουΐτες. Μαλλον επικρατει θολουρα και ολοι το αποφ3υγουν να εκφρασουν αποψη

    • Αυτά που αναφέρεις ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον με μια απλή αλλαγή DNS δεν έχεις ούτε Pop-ups αλλά ούτε και διαφημίσεις. Επίσης οι τραπεζικές εφαρμογές δεν έχουν έτσι κι αλλιώς διαφημίσεις και σου παρέχουν περισσότερο ασφάλεια ακόμα και από τον Browser του υπολογιστή σου. Τα Malware για κινητά δεν είναι τόσο εξελιγμένα σε σχέση με αυτά των υπολογιστών και καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη παραβίαση της συσκευής σου.

  2. Ως σκετο antivirus OK, αλλα εάν θέλω προστασία για τραπεζικές συναλλαγές ή γενικά καί αόριστα έχω μια άδεια για σουίτα antivirus + firewal της esset ή norton θα ειναι πλεονασμός η εγκατάσταση;
    Επίσεις αδυνατώ να κατανοήσω πως το avtest π.χ συγκρινει σκετα antivirus με σουίτες (av+firewall).Δεν βλεπω λογική. Εκτώς εάν μας κοροϊδεύουν οι εταιρίες που τις χρεώνουν παραπάνω απο τα σκέτα antivirus.
    Μιάζει με προχειράντζα στο ίδιο τσουβάλι όλα. Δεν υπάρχει διαφορά;

    • Ιδανικό θα ήταν να πραγματοποιείς τις τραπεζικές σου συναλλαγές με το κινητό σου, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).