24,6 δις ζευγάρια κλεμμένων κωδικών πρόσβασης στο dark web

Περισσότερα 24,6 δισεκατομμύρια κλεμμένα ζεύγη διαπιστευτηρίων είναι διαθέσιμα προς πώληση στο dark web και εκτέθηκαν το περασμένο έτος, ανακάλυψε η ερευνητική ομάδα της Shadows.

keys

Τα δεδομένα που καταγράφηκαν από πέρυσι αντικατοπτρίζουν μια αύξηση 64 τοις εκατό σε σχέση με το σύνολο του 2020 (η Digital Shadows δημοσιεύει τα δεδομένα κάθε δύο χρόνια), κάτι που δείχνει μια σημαντική αύξηση σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια πριν από το .

Μεταξύ του 2018 και της χρονιάς που ξέσπασε η πανδημία, ο αριθμός των διαπιστευτηρίων προς πώληση αυξήθηκε κατά 300%, αναφέρει η έκθεση. Από τα 24,6 δισεκατομμύρια διαπιστευτήρια που είναι προς πώληση, τα 6,7 δισεκατομμύρια είναι μοναδικά, σημειώνοντας μια αύξηση 1,7 δισεκατομμυρίων σε διάστημα δύο ετών. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 34 τοις εκατό από το 2020.

Με όλα αυτά τα διαπιστευτήρια διαθέσιμα προς πώληση στο , οι επιθέσεις για παραβιάσεις λογαριασμών έχουν πολλαπλασιαστεί, αναφέρει η έκθεση.

Το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των κωδικών ς προς πώληση στο διαδίκτυο δεν είναι μοναδικοί, σύμφωνα με την Digital Shadows, η οποία προειδοποιεί ότι παρόλα αυτά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Η προληπτική προστασία λογαριασμού, η συνεπής εφαρμογή καλών συνηθειών ελέγχου ς και η επίγνωση του οργανωτικού ψηφιακού αποτυπώματος κάποιου είναι απαραίτητα για την προστασία από επιθέσεις σε λογαριασμούς, σύμφωνα με τη μελέτη.

Όλοι θα πρέπει “να χρησιμοποιούν έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και σύνθετους, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).