Μένουν μόλις 45 ημέρες για το μεγαλύτερο τεχνολογικό συνέδριο στην Ελλάδα. Οι εξελίξεις και τα νέα για το WordCamp Athens 2016 τρέχουν λίγες εβδομάδες πριν το συνέδριο ανοίξει τις πύλες του για το ελληνικό κοινό.
Η Tρίτη Oμάδα Oμιλητών Του #WCAth2016
Λίγες μέρες μετά τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, η διαδικασία επιλογής ομιλητών από την οργανωτική ομάδα του WordCamp Athens 2016 βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Το έργο κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, καθώς λάβαμε έναν μεγάλο αριθμό αιτήσεων για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.
Σήμερα σας παρουσιάζουμε την τρίτη ομάδα ομιλητών μας που αποτελείται από τους Γιώργο Ματθιόπουλο, Δημήτρη Μήτση, Ηλία Τσαλδάρη και Παναγιώτη Βαγενά.
Γιώργος Ματθιόπουλος
Ο Γιώργος Δ. Ματθιόπουλος είναι καθηγητής εφαρμογών στο Τμήμα Γραφιστικής της Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με την έρευνα και τον σχεδιασμό γραμματοσειρών, καθώς και με την ιστορία της τυπογραφίας και της γραφιστικής τέχνης. Είναι ιδρυτικό μέλος και σχεδιαστής της Εταιρείας Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων και έχει συγγράψει και μεταφράσει πλήθος βιβλίων και εκπαιδευτικών εγχειριδίων. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια και ημερίδες και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά του χώρου της Γραφιστικής. Παράλληλα έχει κάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια πολλών εκδόσεων, καταλόγων εκθέσεων, μουσειακών συλλογών και συνεδρίων.
Στην ομιλία του θα μας περιγράψει το ιστορικό και αισθητικό πεδίο διαμόρφωσης του ελληνικού και λατινικού αλφάβητου, την τεχνολογική παραγωγή και εφαρμογή των γραμμάτων, τις παραμέτρους που καθοδηγούν την επιτυχημένη επικοινωνία του μηνύματος και την παραγωγή άρτιου και ευανάγνωστου αποτελέσματος μέσα από τη σωστή επιλογή και εφαρμογή των γραμματοσειρών.
Δημήτρης Μήτσης
Ο Δημήτρης εργάζεται στην ομάδα προγραμματισμού του WPML. Κύριος προσανατολισμός του είναι τα τεστ, η διασφάλιση ποιότητας (QA) και η επίδοση του WPML.
Θα μας μιλήσει για την ανάγκη ύπαρξης ενός περιβάλλοντος αυτοματοποιημένων test, ιδιαιτέρως σε ένα σύστημα όπως το WordPress όπου οι ενημερώσεις είναι συνεχείς. Μέσα από μια εισαγωγή στο εργαλείο CodeCeption, θα μας παρουσιάσει πως μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τα πρώτα του τεστ και πως επωφελείται μακροχρόνια από τη χρήση τους.
Ηλίας Τσαλδάρης
Ο Ηλίας είναι απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών με ειδίκευση στα οικονομικά και επιχειρησιακά μαθηματικά. Είναι Google Partner στα πεδία Google AdWords, YouTube Ads και Google Analytics. Είναι ιδρυτής και iCEO της Innovation Group, η οποία δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες B2B σχετικά με τη διαφήμιση, το ψηφιακό μάρκετινγκ και το web design.
Θα μας μιλήσει για πρακτικές SEM (Search Engine Marketing) και SEO (Search Engine Optimization), για μεθόδους και εργαλεία ανάλυσης και θα δώσει συμβουλές πως να βελτιώσει κάποιος την παρουσία του στο διαδίκτυο.
Παναγιώτης Βαγενάς
Ο Παναγιώτης Βαγενάς είναι αριστούχος απόφοιτος της σχολής Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την ασφάλεια πληροφοριών και συστημάτων. Από το 2012 δραστηριοποιείται ως Web Developer, ενώ τον τελευταίο χρόνο εργάζεται σας Security Analyst στην ομάδα του Wordfence. Φανατικός υποστηρικτής της κοινότητας του WordPress έχει συμβάλει στην ανάπτυξη δεκάδων προσθέτων και στην ανεύρεση και επίλυση εκατοντάδων προβλημάτων ασφαλείας σε πρόσθετα, θέματα ή στον πυρήνα του WordPress.
Το θέμα της ομιλίας του είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι συγγραφείς προσθέτων και θεμάτων, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν κενά στην ασφάλεια των websites που τα χρησιμοποιούν. Θα περιγράψει ποια είναι, που οφείλονται και πως μπορούν να αποφευχθούν.