6 λόγοι ύπαρξης των Malware

Μπορείτε να τα πείτε όπως θέλετε: ιούς, malware, worms, όλα είναι κακόβουλος κώδικας που κυκλοφορεί, και βέβαια υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να τον φορτώσουν στους υπολογιστές μας.
Το ερώτημα είναι: Γιατί; Γιατί στον κόσμο του Διαδικτύου κάποιοι “κακοί” μπαίνουν σε τόσο κόπο να αναπτύξουν Μalware;Malware

Ας δούμε τους 5 λόγους ύπαρξης των Μalware:

1. Η ισχύς του υπολογιστή σας είναι ένα αγαθό που οι Μalware Makers Θέλουν να το αποκτήσουν

Υπάρχει μια σκιώδης παραοικονομία, όπου οι “κακοί” πληρώνουν άλλους “κακούς” για να μολύνουν υπολογιστές με malware. Μόλις ο ς σας έχει μολυνθεί με ορισμένους τύπους malware, μπορεί να πωληθεί σαν slave ενός botnet. Αυτά τα «ζόμπι» ή «σκλάβοι» υπολογιστές ελέγχονται από ένα κέντρο εντολών και ελέγχου.
Οι μολυσμένοι υπολογιστές πωλούνται ανά χιλιάδες τεμάχια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιθέσεις Distributed Denial of Service.

2. Το Bandwidth σας είναι ένα πολύτιμο αγαθό για τους Malware Makers

Μόλις οι εγκληματίες του Διαδικτύου έχουν τους επαρκείς υπολογιστικούς πόρους, χρειάζονται και το άλλο μισό της εξίσωσης, που είναι το εύρος ζώνης, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν επιτυχημένες επιθέσεις DDoS.
Όσο ταχύτερη είναι η σύνδεση στο Διαδίκτυο, τόσο πιο πολύτιμος είναι ο υπολογιστή σας για τον ιδιοκτήτη ενός botnet.

3. Οι προσωπικές σας πληροφορίες είναι πολύτιμες

Ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης σας και άλλα προσωπικά σας δεδομένα είναι εξαιρετικά πολύτιμα για τους εγκληματίες που ψάχνουν να επωφεληθούν από αυτό. Τα Malware μπορούν να συγκεντρώσουν τις πληροφορίες αυτές απευθείας από το σκληρό σας δίσκο, ή οι απατεώνες μπορούν να εγκαταστήσουν κάποιο λογισμικό καταγραφής πληκτρολόγησης που θα τους εμφανίζει ό, τι πληκτρολογείτε.

4. Εκβιασμός

Εκτός από τη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών για την κλοπή ταυτότητας, ορισμένοι κατασκευαστές malware χρησιμοποιώντας το γνωστό κακόβουλο λογισμικό Ransomware για να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα σας και να σας ζητήσουν λύτρα. Όπως ισχύει για κάθε εκβιασμό, μην πληρώσετε τα που σας ζητάνε, επειδή δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα κρατήσουν την υπόσχεση τους και θα ξεκλειδώσουν τα αρχεία σας. Πληρώνοντας τους τα λύτρα, τους ενθαρρύνετε να δοκιμάσουν την σε περισσότερους ανθρώπους.

Άλλα malware, όπως τα Scareware, μπορεί να σας ξεγελάσουν για να εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα ή να αγοράσετε ένα λογισμικό που δεν χρειάζεστε, απειλώντας σας. Συνήθως αναφέρουν ότι έχετε διαπράξει κάποιο έγκλημα και πρέπει να πληρώσετε ένα πρόστιμο, ή κάτι δεν πάει καλά στον υπολογιστή σας και μόνο το που προσφέρουν μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Προσέχετε για τα ψεύτικα προγράμματα antivirus, που κυκλοφορούν.

5. Χακτιβιστές, Αναρχικοί, φάρσες, και άλλοι λόγοι

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις τα χρήματα φαίνεται να είναι το κυρίαρχο κίνητρο για τη δημιουργία κακόβουλου λογισμικού. Όμως υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι προγραμματιστές, γράφουν malware. Κάποια malware είναι ανεπτυγμένα για πολιτικούς λόγους, και άλλα για ένα αστείο (πχ το διάσημο worm Rickroll). Μερικοί θέλουν απλά να προκαλέσουν τον πανικό και το χάος.

6. Ο λόγος που πολλοί σκέφτονται και κανείς δεν τον λέει

Είναι παράνοια; Ίσως ναι, ίσως όχι. Αν και ακούγεται κανείς δεν το έχει αποδείξει.
Οι ίδιες οι εταιρείες διανέμουν κακόβουλα λογισμικά, προσφέροντας παράλληλα και την λύση. Αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτό, θεωρήσαμε καλό να το αναφέρουμε.

Για προστασία, χρησιμοποιήστε και ένα δεύτερο σαρωτή για malware. Επιπλέον, χρησιμοποιήστε κάποιο open DNS resolver που φιλτράρει ιστοσελίδες που περιέχουν malware.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).