7 συμβουλές για να ασφαλίσετε το Marketplace σας

Ο τομέας του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ιδιαίτερα απαιτητικός όσον αφορά την ασφάλεια, επειδή σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα ή αγορά αποθηκεύονται εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα. Πολλές πλατφόρμες διαθέτουν ήδη ένα ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας που δείχνει την αποτελεσματικότητά του. Είναι αξιόπιστο εάν το εν λόγω λογισμικό δοκιμάζεται, παρακολουθείται, προσαρμόζεται και ενημερώνεται τακτικά.

Τα σύγχρονα CMS περιλαμβάνουν το CS-Cart ή το Multi-Vendor, αλλά ακόμη και οι ιστότοποι που βασίζονται σε αυτά μπορούν να δεχτούν επιθέσεις από χάκερ. Και για να το αποφύγετε αυτό, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές.

marketplace safe

Η διαδικτυακή σας πλατφόρμα αγορών λειτουργεί κανονικά και δίχως πρόβλημα, αλλά έχετε σκεφτεί την ασφάλειά της; Πρέπει να καταλάβετε ότι αν υπάρξει επιτυχημένη επίθεση από χάκερ, θα χάσετε όχι μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα αλλά και τις εμπιστευτικές πληροφορίες των πελατών σας. Και αυτό είναι πραγματικά καταστροφικό! Κάθε χρήστης θέλει να βρει την τέλεια αγορά που ταιριάζει σε όλες του τις απαιτήσεις. Το απόρρητο και η ασφάλεια είναι σε αυτούς τους παράγοντες που έχει καθορίσει για τον εαυτό του. Προκειμένου οι επισκέπτες σας να στρέψουν την προσοχή τους στο διαδικτυακό σας κατάστημα, πείστε τους ότι είναι ασφαλής.

Υπάρχουν 7 απλές συμβουλές για την προστασία του διαδικτυακού σας καταστήματος από τυχόν απειλές.

  1. Πρέπει να μετονομάσετε τη διεύθυνση του πίνακα διαχείρισης. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης, ώστε να μην είναι admin.php ή safeadmin.php. Μια τυχαία συμβολοσειρά που θα είναι κρυφή και ασφαλής.
  2. Όλοι οι κωδικοί πρόσβασης πρέπει να είναι αξιόπιστοι και δυνατοί. Βεβαιωθείτε ότι κάθε λογαριασμός θα έχει έναν αυθεντικό κωδικό πρόσβασης (με κεφαλαία και πεζά γράμματα, σύμβολα, αριθμούς κ.ο.κ.). Όχι μόνο οι λογαριασμοί, αλλά και ο κωδικός πρόσβασης διαχειριστή πρέπει επίσης να είναι μοναδικός. Είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για διαφορετικά καταστήματα. Εφαρμόστε μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης στην αγορά σας και ίσως αυτό να είναι πιο βολικό για τους χρήστες σας.
  3. Οι προγραμματιστές σας συμβουλεύουν να εγκαταστήσετε SSL και να κάνετε ανακατευθύνσεις σε HTTPS. Είναι ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο ασφαλείας που θα δημιουργήσει μια ασφαλή κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του διακομιστή σας (εταιρεία) και του προγράμματος περιήγησης του χρήστη (πελάτης). Εάν εργάζεστε στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε γνωρίζετε ότι είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίζετε όλες τις συναλλαγές, προκειμένου να εξασφαλίζετε την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών σας. Το πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να προειδοποιήσει τον χρήστη ότι η διαδικτυακή σας πηγή δεν είναι ασφαλής και τότε ίσως να μην εμπιστευτεί το κατάστημά σας. Εάν ο πάροχος φιλοξενίας σας δεν σας έδωσε SSL από προεπιλογή, τότε είναι καλύτερα να το αγοράσετε.
  4. Όλα τα θέματα και οι διάφορες προσθήκες στην αγορά σας πρέπει να είναι ασφαλή. Κατεβάστε τα θέματα του CS-Cart από την επίσημη ιστοσελίδα και βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατά με το CMS σας. Η επίσημη πύλη ελέγχει τακτικά όλα τα θέματα και τα επισημαίνει με ειδική ετικέτα. Οι προγραμματιστές παρακολουθούν επίσης τις κριτικές για να βεβαιωθούν ότι είναι αληθινές από πραγματικούς ιδιοκτήτες καταστημάτων CS-Cart.
  5. Μην ξεχνάτε να ενημερώνετε την πλατφόρμα σας, αυτό όχι μόνο θα βελτιώσει τις επιδόσεις αλλά και τη συνολική ασφάλεια. Υπάρχουν διάφορες φιλοξενίες που θα σας προσφέρουν καθημερινούς ελέγχους ακόμη και δωρεάν. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και έχετε δοκιμάσει τις ενημερώσεις πριν τις εγκαταστήσετε στο σύστημά σας. Εάν το κατάστημά σας έχει αναπτυχθεί σε πλατφόρμες SaaS, τότε εκεί δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για επιθέσεις. Οι ανεξάρτητες πλατφόρμες κινδυνεύουν περισσότερο, επειδή τα plugins, οι επεκτάσεις και οι εφαρμογές που δεν ενημερώνονται, θα κάνουν τον ιστότοπό σας εύκολο στόχο για χάκερ και άλλους εισβολείς.
  6. Βρείτε τον ριζικό φάκελο και εγκαταστήστε τα tweaks στο αρχείο config. Αυτό το αρχείο έχει μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα ρυθμίσεων για να δώσετε στο κατάστημά σας την καλύτερη δυνατή απόδοση. Πρέπει όμως να εγκατασταθούν σωστά για να αυξήσουν την ασφάλεια του διαδικτυακού σας project. Ανοίξτε το αρχείο config.local.php και ορίστε την τιμή “true“. Πρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα αρχεία cors_allowlist και csp_frame_ancestors. Υπάρχουν όμως και αρχεία που πρέπει να αφαιρεθούν. Τέτοια αρχεία βοηθούν τους χάκερ να αποκτήσουν περισσότερα δεδομένα από τη σελίδα σας. Διαγράψτε τα αρχεία test.php, temp_dump.sql και error_log.
  7. Διενέργεια ελέγχου ασφαλείας για την παραλλαγή του CS-Cart. Αν και οι τελευταίες εκδόσεις μπορούν να ελέγξουν με τον συνεργάτη σας την εσωτερική υποδομή του καταστήματός σας. Μπορείτε επίσης να το κάνετε μόνοι σας με το κατάλληλο λογισμικό. Αν απευθυνθήκατε σε κάποιον εμπειρογνώμονα, τότε η ουσία της εργασίας του είναι η αναζήτηση διαφόρων τρωτών σημείων και κινδύνων στο σύστημά σας. Ο έλεγχος παρακολουθεί προσεκτικά το κατάστημά σας, προκειμένου να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον πυρήνα του CS-Cart.

Κάθε project ηλεκτρονικού εμπορίου περιλαμβάνει μια ομάδα εργαζομένων. Δηλαδή, πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που εξασφαλίζει τη διάρκεια ζωής της εταιρείας σας και τη λειτουργία της πλατφόρμας. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν τους κανόνες και τους νόμους περί απορρήτου. Μόνο η διοίκηση θα πρέπει να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του καταστήματος. Εάν οι άνθρωποι αποχωρήσουν, τότε πρέπει να τους αφαιρέσετε όλα τα δικαιώματα πρόσβασης στο σύστημα του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Να είστε προσεκτικοί σε τυχόν απειλές και μην αγνοείτε τα διάφορα προβλήματα που παρατηρείτε στο σύστημα. Ακόμη και ένα μικρό σφάλμα μπορεί να γίνει τρύπα στην οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας απατεώνας. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιείτε ένα σύστημα παρακολούθησης που να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο. Αυτό θα σας δίνει ειδοποιήσεις αν παρατηρήσει σφάλματα και θα σας προσφέρει προτάσεις για τη διόρθωσή τους. Θα παρακολουθεί επίσης τις αμφισβητήσιμες συναλλαγές. Για παράδειγμα, ένας απατεώνας μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετικές τραπεζικές κάρτες και να πραγματοποιεί αρκετές αγορές, χωρίς να είναι ο ιδιοκτήτης αυτών των καρτών.

Συμπέρασμα

Εάν αποφασίσετε να εργαστείτε με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τότε θα πρέπει πάντα να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας. Ακόμη και μια μικρή αμέλεια εκ μέρους σας μπορεί να δημιουργήσει σημαντικό κίνδυνο για την επιχείρησή σας.

Είστε τυχεροί αν έχετε μια έμπειρη ομάδα εμπειρογνωμόνων, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, πρέπει να χτίσετε μια επιχείρηση στο Διαδίκτυο από το μηδέν. Είναι προτιμότερο να εμβαθύνετε μόνοι σας σε κάθε σημείο προκειμένου να καταλάβετε τι συμβαίνει με το project σας.

Η σελίδα σας έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να γίνει δημοφιλής και με ζήτηση. Καθοδηγήστε την μέσα από όλα τα στάδια για να επιτύχετε υψηλές επιδόσεις. Πρέπει να γνωρίζετε πώς να προστατεύετε τον ιστότοπό σας από κάθε είδους απάτη και άλλες διαδικτυακές απειλές. Και επίσης θα πρέπει να καταλάβετε πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε καλύτερα γι’ αυτές και να τις περιορίσετε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).