Οκτώ εναλλακτικές λύσεις για το Raspberry Pi

Το Raspberry Pi είναι ένας system-on-a-chip υπολογιστής, μικρού όγκου, χαμηλής ισχύος, χαμηλού κόστους και έχει γίνει διάσημο ως το προτιμώμενο εργαλείο από τους χομπίστες για DIY κατασκευαστές.

Όμως, χάρη στην εκρηκτική επιτυχία του, δεν είναι πλέον η μόνη επιλογή που υπάρχει στην αγορά για ένα φθηνό gadget. Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε ένα Raspberry Pi, ή αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι άλλο, δείτε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις.

Προφανώς, πέρα από τις παρακάτω 8 λύσεις υπάρχουν ακόμη περισσότερες επιλογές, αλλά επιλέξαμε τα εν λόγω μοντέλα με γνώμονα να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα με το Raspberry Pi όσον αφορά το μέγεθος και την τιμή. Με άλλα λόγια, ψάξαμε για κάτι μικρό και που να κοστίζει έως $100 δολάρια.

NanoPi Neo Plus 2 ($30)

To NanoPi Neo Plus 2 χρησιμοποιεί ένα quad-core επεξεργαστή Allwinner A53, έχει 1 gigabyte μνήμη RAM, διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi, Bluetooth, και Ethernet, καθώς και υποστήριξη για κάρτες MicroSD ώστε να αυξήσει πενιχρό 8GB της ενσωματωμένης αποθήκευσης. Το ρεύμα του συνδέεται με ένα MicroUSB, και έχει και δύο θύρες USB 2.0 επάνω στην πλακέτα. Αν και δεν διαθέτει θύρα HDMI και θύρες ήχου όπως το Raspberry Pi 3 B, ωστόσο είναι περίπου στο μισό μέγεθος, καθιστώντας το μια προσιτή εναλλακτική λύση.

 

ODroid Xu4 ($60)


Η τελευταία έκδοση του ODroid, που κατασκευάστηκε ώστε να δεχθεί open-source εκδόσεις του Android, συσκευάζει μια σοβαρή συσκευή χάρη σε ένα ανεμιστήρα ψύξης επάνω στην 8-core CPU της Samsung. Αν και η τιμή του είναι σχεδόν διπλάσια από αυτή του Pi 3Β, περιλαμβάνει διπλάσια μνήμη RAM, θύρες ήχου και Micro-HDMI. Η αποθήκευση γίνεται μέσω της ενσωματωμένης υποδοχή κάρτας MicroSD. Το μεγάλο μέγεθος του και ο επιπλέον αερισμός από τον ανεμιστήρα ίσως το καθιστά λιγότερο ιδανικό για μικρές κατασκευές, αλλά δεν παύει να είναι ένα Android PC που μπορεί να τρέξει με μόνο μια οθόνη, ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι.

  Top 10 Most Pirated Movies on BitTorrent

 

C.H.I.P. Pro Dev Kit ($50)


Η C.H.I.P. Pro περιέχει ένα single-core επεξεργαστή 1GHz ARM, μέχρι 512MB RAM μνήμη, καθώς και Wi-Fi και Bluetooth. Αλλά στην έκδοση development kit αξίας $ 50, θα έχετε παροχή ρεύματος και πρόσβαση σε data μέσω ενός USB καθώς και μια τυπική υποδοχή ακουστικών. Είναι μια ιδανική επιλογή αν θέλετε να κατασκευάσετε κάτι μικρό σε μέγεθος.

 

NanoPC-Τ3 ($59)


H σειρά Nano της εταιρείας FriendlyElec είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις αντί του Raspberry Pi, χάρη στα πολλά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Το μοντέλο Τ3 περιλαμβάνει έναν 8-core επεξεργαστή της Samsung με ψήκτρα, το 1GB μνήμη RAM, Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, μια υποδοχή κάρτας SD, και 8GB αποθήκευσης. Το βύσματα βίντεο και ήχου είναι με HDMI (1080p) και υποδοχές ακουστικών, και υπάρχει ακόμη και ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο επί της πλακέτας. Φέρει γενικό διακόπτη ισχύος, δύο θύρες USB που μπορούν να επεκταθούν σε τέσσρεις. Από τα μείον είναι ότι η παροχή ρεύματος δεν είναι με θύρα USB. Είναι επίσης λίγο μεγαλύτερο από το Raspberry Pi, αλλά η εταιρεία προσφέρει μια μεγάλη συλλογή από add-ons.

 

ASUS Tinker Board ($60)


Η εταιρεία ASUS είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, γι ‘αυτό είναι κάπως περίεργο να βλέπουμε την εταιρεία αυτή να απευθύνεται σε χομπίστες. Όχι όμως ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι, ειδικά με το μοντέλο Tinker Board, ένα υπολογιστή μικρό και συνάμα ισχυρό. Η τελευταία έκδοση του περιλαμβάνει ένα επεξεργαστή στα 1.8GHz quad-core Rockchip και 2GB μνήμης RAM. Έχει Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, μια υποδοχή κάρτας MicroSD και τέσσερεις USB2 θύρες. Το μηχάνημα αξίας $ 60 έρχεται με προ-εγκατεστημένο το TinkerOS Debian-based.

  Η ομάδα Syrian Electronic Army παραβιάζει την Washington Post

 

Banana Pi M3 ($82)


To Banana Pi Μ3 διαθέτει εκτός από το φρουτώδες όνομά του, ένα επεξεργαστή 8-core CPU ARM Α7, 2GB μνήμη RAM, και τις συνήθεις Ethernet και ασύρματες δυνατότητες. Εκτός από την υποδοχή κάρτας MicroSD, υπάρχει μια πλήρους μεγέθους θύρα SATA για την εύκολη προσθήκη σκληρού δίσκου και άλλων αξεσουάρ. έχει επίσης μία θύρα HDMI για βίντεο, υποδοχή για ακουστικά ήχου, και δύο θύρες USB 2.0.

 

Orange Pi Plus 2E ($50)


Το Orange Pi είναι μια άλλη σειρά μηχανημάτων που εμφανίστηκε στην αγορά προσπαθώντας να φτάσει την επιτυχία του Raspberry. Το μοντέλο Plus 2Ε διαθέτει ένα σχετικώς τεράστιο χώρο αποθήκευσης 16GB, σε συνδυασμό με 2GB μνήμης RAM και ένα quad-core επεξεργαστή στα 1.3GHz. Το πακέτο έρχεται με δύο θύρες USB 2.0, μια ενσωματωμένη θύρα υπερύθρων, και μια εξωτερική κεραία Wi-Fi, αλλά παραδόξως, χωρίς τροφοδοτικό για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Το κόστος είναι στα 50 δολάρια Αμερικής.

 

Α64 Pine ($15-29)


Το Pine A64 προορίζεται για βιομηχανικές εφαρμογές μεγάλης κλίμακας, αλλά δουλεύει μια χαρά και ως μικρο υπολογιστής για τον χομπίστα. Τα μοντέλα του προσφέρονται με μνήμη RAM από 512MB μέχρι και 2GB, σε συνδυασμό με ένα επεξεργαστή quad-core στα 1.2GHz. Κάθε ένα μοντέλο έρχεται με μια ποικιλία από επιλογές bus επέκτασης, Ethernet, κάρτα MicroSD, HDMI. Για το φθηνότερο μοντέλο θα πρέπει να προσθέσετε ένα εξωτερικό Wi-Fi και Bluetooth. Ακόμα κι έτσι, η ευέλικτη τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, σας επιτρέπει να διαλέξετε αυτό που σας χρειάζεται χωρίς να πληρώσετε πολλά.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  79  =  86