Aaron Swartz

Δύο χρόνια από το θάνατο του Aaron Swartz: MIT Hacked

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το θάνατο του Aaron Swartz. Για να τιμήσει την επέτειο της αυτοκτονίας του, ένας hacker με το ψευδώνυμο “Ulzr1z” παραβίασε και παραμόρφωσε τις ιστοσελίδες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης MIT.Aaron Swartz

Οι επιτιθέμενοι ή ο επιτιθέμενος κατάφερε να παραμορφώσει 15 διαφορετικές ιστοσελίδες του ιδρύματος, προσθέτοντας το παρακάτω κείμενο, το οποίο έχει ήδη αφαιρεθεί:mit hacked

./ Hacked by Ulzr1z
Follow me @ulzr1z
#OpAaronSwartz
Hacked!

Οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να απέκτησουν πρόσβαση στο WordPress admin panel, το οποίο έλεγχε όλες τις ιστοσελίδες του ιδρύματος. Με ένα Tweet δημοσίευσαν ένα screenshot για να αποδείξουν την πρόσβαση.mit hacked 1

0x50776e6564 @ulzr1z
Panel Admin Massachusetts Institute of Technology, #MIT #Hacked Acces to all other subdomain

Τα 15 παραμορφωμένα subdomains, συμπεριελάμβαναν ιστοσελίδες για μαθήματα με θέματα όπως Κοινωνική Φυσική, και δημοσιεύτικαν όλα στο Pastebin.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΜΙΤ γίνεται στόχος σαν διαμαρτυρία για το θάνατο του ακτιβιστή Aaron Swartz.

Πριν από δύο χρόνια, το 2013, οι επιτιθέμενοι Anonymous κατέβασαν εντελώς την ιστοσελίδα για να εκδικηθούν το θάνατο του Swartz.

Ποιος ήταν ο Aaron Swartz

Σε ηλικία 14 ετών έγινε ένας από τους συντάκτες του προτύπου RSS (RDF Site Summary), ενός τρόπου να μεταδίδονται πληροφορίες από μία ιστοσελίδα, συνήθως ειδήσεις ή αναγγελίες νέων δημοσιεύσεων σε μπλογκ, με γρήγορο και εύκολο τρόπο προς άλλες σελίδες ή εφαρμογές (syndication).

Αργότερα συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση Creative Commons που ίδρυσε ο καθηγητής Λάρι Λέσιγκ και στην κοινότητα του Reddit, του οποίου ήταν και συνιδρυτής.

Ο Aaron Swartz φοίτησε για ένα χρόνο στο Στάνφορντ αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του και στη συνέχεια αφοσιώθηκε στον προγραμματισμό και στον πολιτικό κυβερνοακτιβισμό.

Το 2009 κατάφερε να κατεβάσει και στη συνέχεια να διαθέσει ελεύθερα στο Ίντερνετ περίπου το 20% των εγγράφων από ομοσπονδιακά δικαστήρια τα οποία ήταν καταχωρημένα στη βάση δεδομένων PACER. Παρόλο που τυπικά θα έπρεπε να είναι ελεύθερα, η PACER χρέωνε την πρόσβαση, ο Swartz κατάφερε όμως να τα διαθέσει στο ευρύ κοινό.

Λίγο αργότερα, το 2011, βάζοντας σχεδόν στα κρυφά ένα λάπτοπ στο δίκτυο του MIT, κατέβασε από τη βάση JSTOR, η οποία διαθέτει με συνδρομή το περιεχόμενο εκατοντάδων επιστημονικών περιοδικών, τέσσερα εκατομμύρια δημοσιεύσεις, πολλές από τις οποίες θα έπρεπε να διατίθενται και αυτές ελεύθερα ως κοινό κτήμα.

Οι δημοσιεύσεις κυκλοφόρησαν από τον ίδιο με τη μορφή αρχείου torrent στο Ίντερνετ, εξοργίζοντας το MIT και την JSTOR. Ο Swartzσυνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, κατηγορήθηκε όμως για απάτη.

Και οι δύο υποθέσεις έβαλαν τον Swartz στο στόχαστρο των αμερικανικών Αρχών που κίνησαν έρευνες εναντίον του.

Ο Aaron Swartz είχε αξιόλογη πολιτική δράση υπέρ των ψηφιακών δικαιωμάτων και κατά των κρατικών επεμβάσεων, ενώ είχε γράψει και διαθέσει με ελεύθερες άδειες αρκετά προγράμματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).