Το δίκτυο TOR είναι απάτη για να ελέγχουν τους επίδοξους hacker;

Μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση από το logiosermis.net για το δίκτυο ανωνυμίας Tor, που προς τιμή τους χρησιμοποίησαν την πηγή των πληροφοριών για την εγγραφή ενός άρθρου που διακινεί προβληματισμούς, χωρίς να είναι απλά ένα copy paste, όπως έχουμε δει από γνωστούς και άγνωστους copycats (για παράδειγμα εδώ).tor

Μια πρόσφατη μελέτη σχετική με την δυνατότητα ανακάλυψης της ταυτότητας των χρηστών του ανώνυμου δικτύου Τor (The Onion Router) έχει προκαλέσει αρκετές «αναταράξεις» στην διαδικτυακή κοινότητα. Τόσο πολύ που οι προγραμματιστές του project, εξέδωσαν δήλωση για να ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα αναφέροντας ότι το ποσοστό των false positive καθιστούν τις επιθέσεις αυτού του είδους άχρηστες. Η μελέτη εκδόθηκε μετά από έξι χρόνια έρευνας, από τον καθηγητή Sambuddah Chakravarty του Ινστιτούτου

Πληροφορικής Indraprastha, από το Νέο Δελχί.
Με λίγα λόγια, ο καθηγητής αναφέρει ότι το 81% των IP διευθύνσεων των χρηστών του δικτύου Τor μπορούν να φανερωθούν μέσω της ανάλυσης της κίνησης που συλλέγεται από τα routers της Cisco μέσω της τεχνολογίας NetFlow. Μπορείτε να βρείτε την έρευνα On the Effectiveness of Traffic Analysis Against Anonymity Networks Using Flow Records, εδώ (PDF). Ο Chakravarty δήλωσε ότι υπό εργαστηριακές συνθήκες μπόρεσε να αποκαλύψει όλες τις ανώνυμες διευθύνσεις.

Όταν η τεχνική δοκιμάστηκε σε πραγματικές συνθήκες, η ακρίβεια μειώθηκε στο 81,4% και καταγράφηκε ένα ποσοστό false positive 12,2% Το ποσοστό των false positive αποτελεσμάτων ήταν 6,4%.
Σύμφωνα με τον Roger Dingledine, υπεύθυνο ανάπτυξης του Τοr project, η τιμή αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί δείχνει ότι σε μια μεγάλη κλίμακα, ολόκληρη η επίθεση μοιάζει σαν κάποιος να αναζητά μια βελόνα μέσα σε μια στοίβα σανού.

Έτσι υποστηρίζει ότι η επίθεση είναι αναποτελεσματική. Αυτό θα μπορούσε να είναι μέρος του σχεδίου μιας κυβέρνησης, ή μιας υπηρεσίας παρακολούθησης, που έχει σχεδιαστεί για την παρατήρηση της κίνησης που διέρχεται από τους διακομιστές του δικτύου Τοr σε διάφορα σημεία.
Η άλλη άποψη που έρχεται από τον υπεύθυνο ανάπτυξης του ΤorProject, αναφέρει ότι οι χρήστες εξακολουθούν να μην έχουν κανένα λόγο να φοβούνται ότι η ταυτότητά τους μπορούν να αποκαλυφθεί κατά τη χρήση του Tοr.
Τα δίκτυα TOR είναι απάτη για να ελέγχουν τους επίδοξους hacker;
Διαφημίζουν τελευταία τη συνεργασία MOZILLA με τα δίκτυα ΤOR που υποτίθεται προσφέρουν ανωνυμία στο διαδίκτυο.
tor

Βέβαια όταν τα ΤOR προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εναντίον της Αιγύπτου και του ΙΡΑΝ … δεν θέλει μυαλό να καταλάβει κανείς ποιοι βρίσκονται από πίσω. Άλλωστε και μόνο που κάποιος θα ενδιαφερθεί να κάνει χρήση της ανωνυμίας … άμεσα στοχοποιείται.
Ελέγχοντας τους χρηματοδότες (και άρα αφεντικά) των δικτύων ΤOR, βλέπουμε όλα τα γνωστά «ευαγή» ιδρύματα (αρκετά εκ των οποίων χρηματοδοτούν και το δικό μας ΕΛΙΑΜΕΠ) όπως το Ford Foundation , το Human Rights Watch του Soros,

και άλλα κρατικά αμερικάνικα ιδρύματα.
tor 1 tor 2 tor 4
Όλοι αυτοί βάζουν το χέρι στην τσέπη ώστε οι χάκερ να μπορούν κινούνται ελεύθερα.
Στέκει ; Δεν στέκει φυσικά ..οπότε προσοχή.
Αν λοιπόν βλέπετε μία είδηση να παίζει σε παγκόσμιο επίπεδο στα πιο διάσημα ΜΜΕ …δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε αν είναι …προς όφελος του συστήματος.
Μόνον τέτοιες ειδήσεις κατ’αποκλειστικότητα μας μεταφέρουν τα ΜΜΕ. Πληροφορίες που θα μας οδηγήσουν σκόπιμα σε λανθασμένες επιλογές μέσω των οποίων επωφελούνται τα λαμόγια.

Είναι απλή ψευδαίσθηση το απόρρητο των επικοινωνιών και της ανωνυμίας.


logiosermis.net με πληροφορίες από iguru.gr

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).