Η Airbus πραγματοποιεί μια πτήση σε πολύ μεγάλο ύψος με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Zephyr S που κινείται με ηλιακή ενέργεια, αποκαλύπτει μια δημοσίευση από το The Drive. Αυτή την στιγμή το αεροσκάφος πετάει περισσότερες από 17 ημέρες.
Το αεροσκάφος Zephyr S, το οποίο έχει επίσης περιγράφεται σαν drone αλλά και σαν ψευδο-δορυφόρος, απογειώθηκε από το πεδίο δοκιμών Yuma του αμερικανικού στρατού στην Αριζόνα τον Ιούνιο.
Κατασκευάστηκε για να παραμένει στον αέρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, και χρησιμεύει σαν πλατφόρμα αισθητήρων για τον στρατό. Το Zephyr S εντοπίστηκε στο διαδικτυακό λογισμικό παρακολούθησης πτήσεων μετά την απογείωσή του από έναν αεροδιάδρομο του Yuma Proving Ground στις 15 Ιουνίου.
Η Airbus εκτελεί δοκιμαστικές πτήσεις με το Zephyr S πάνω από αυτήν την περιοχή εδώ και αρκετό καιρό, αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων, το drone άρχισε επίσης να πραγματοποιεί πτήσεις προς τα νοτιοανατολικά κοντά στα σύνορα της Αριζόνα και νοτιοδυτικά προς τον Κόλπο του Μεξικού.
Στις 27 Ιουνίου, το Zephyr S πέταξε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού πριν πετάξει πάνω από την Καραϊβική Θάλασσα και στη συνέχεια στον εναέριο χώρο της Κεντρικής Αμερικής.
Την περασμένη εβδομάδα, το αεροσκάφος γύρισε πίσω προς τις ΗΠΑ. Όταν το Zephyr S πέταξε για πρώτη φορά το 2018, παρέμεινε στον ουρανό για σχεδόν 26 ημέρες.
Αυτή την φορά δεν γνωρίζουμε αν η πτήση του διαρκέσει ακόμη περισσότερο από αυτό το ορόσημο που είναι και παγκόσμιο ρεκόρ.