Η ιστορία του Android

Σήμερα, το Android είναι το πιο διαδεδομένο στον κόσμο και τροφοδοτεί smartphones, tablets, και όχι μόνο. Το γεγονός είναι αρκετά εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα για ξεκίνησε μόλις πριν από έξι χρόνια.android

Το Αndroid του 2008 κυκλοφόρησε με ένα κινητό της T-Mobile, το HTC Dream και δεν έμοιαζε σχεδόν καθόλου με το Αndroid που χρησιμοποιούμε σήμερα. Ήταν αργό, αδέξιο, όχι ιδιαίτερα έξυπνο, και ειλικρινά πολύ άσχημο. Όμως, η Google, άρχισε να ασχολείται με Αndroid εκδίδοντας πάρα πολλές πολλές ενημερώσεις, προσθέτοντας λειτουργικότητα, βελτίωση της χρηστικότητας, και εμφάνιση στο Αndroid.

Αξιοσημείωτες κυκλοφορίες του λειτουργικού συστήματος είναι οι: Το Αndroid 1.5 Cupcake το 2008, η πρώτη έκδοση που είδε το κοινό. Το 2009 ήρθε το Αndroid 2.0 Eclair, το οποίο κυκλοφόρησε με το Motorola Droid προσφέροντας δωρεάν turn-by-turn πλοήγηση. Το 2011 κυκλοφόρησε το Αndroid 3.0 Honeycomb, το πρώτο Αndroid για tablets. Τέλη του 2011 έκανε την εμφάνιση του το Αndroid 4.0 Ice Cream Sandwich, με μοντέρνο στυλ και περιβάλλον. Το 2013 το Αndroid 4.4 KitKat, που κυκλοφόρησε μέσω μιας εταιρικής σχέσης με χορηγία της Nestle και το 2014 το Αndroid 5.0 Lollipop, η καθαρότερη, και ομορφότερη έκδοση του Αndroid.

Το Αndroid έχει περάσει από πολλά σχήματα, μεγέθη, και σχέδια με τα χρόνια. Σήμερα είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί όχι μόνο με τηλέφωνα και tablets, αλλά και με wearables, αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, και πολλά άλλα.
Πού θα πάει αύριο το Android; Μόνο το μέλλον και ίσως μερικοί υψηλά ιστάμενοι της Google το γνωρίζουν.

Δείτε το βίντεο από το TheVerge

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).