Απεβίωσε ο Γκόρντον Μουρ, συνιδρυτής της Intel και δημιουργός του νόμου του Μουρ

Ο Γκόρντον Μουρ, ένας από τους συνιδρυτές της Intel και με μία απίστευτη ιστορία στην Silicon Valley, πέθανε σήμερα σε ηλικία 94 ετών, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας.

gordon moore intel

Ήταν μέρος των «οκτώ προδοτών» που ίδρυσαν το 1956 την Fairchild Semiconductor, η οποία έγινε θερμοκοιτίδα για πολλές άλλες εταιρείες της Silicon Valley, συμπεριλαμβανομένης της AMD.

Ο Γκόρντον Μουρ (Gordon Moore) και ο Ρόμπερτ Νόις (Robert Noyce), που και αυτός ήταν μέλος των οκτώ, ίδρυσαν το 1968 την Intel, με την αρχική ονομασία Integrated Electronics. Έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 1979 και διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος για οκτώ χρόνια.

Ενώ ο Moore προφανώς έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που υπάρχει στις σύγχρονες υπολογιστικές συσκευές, πολλοί άνθρωποι ίσως έχουν ακούσει το όνομά του από τον «νόμο του Moore», ο οποίος προέβλεπε το 1965 ότι οι επεξεργαστές θα διπλασιάζονταν σε αριθμό τρανζίστορ κάθε χρόνο. Μια δεκαετία αργότερα, άλλαξε αυτή η εκτίμηση σε έναν διπλασιασμό κάθε δύο χρόνια. Αν και αυτό μπορεί να μην ισχύει πλέον, η ιδέα ήταν αληθή για εκπληκτικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την Intel, οι πρόσφατες επιδιώξεις του Μουρ ήταν φιλανθρωπικές, καθώς εργάστηκε με τη σύζυγό του σε προβλήματα σχετικά με «τη διατήρηση του περιβάλλοντος, την επιστημονική έρευνα, την τριτοβάθμια εκπαίδευση και γενικότερα την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο», σύμφωνα με δήλωση των ιδρυτών στη σελίδα του ιδρύματός του “Gordon and Betty Moore foundation”.

Πέρυσι, η Intel προς τιμή του, ονόμασε τη νέα της εγκατάσταση στο Όρεγκον “Gordon Moore Park” και έκανε τα εγκαίνια της στις 11 Απριλίου 2022.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).