Apple αγοράζεις συσκευή με ένα μπάτσο δώρο

Αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλές συζητήσεις για την Apple που αποφάσισε να σαρώνει τις συσκευές ΜΑΣ για να ανακαλύψει δεδομένα που δείχνουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Θα μπορούσαμε πολύ απλά να πούμε, δεν μας ενδιαφέρει, δεν θα βρει κάτι στις συσκευές μας. Μπορεί να σαρώσει τις φωτογραφίες μας, τα βίντεο και τα προσωπικά μας μηνύματα γιατί εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα.

field with cows

Φυσικά η εταιρεία μπορεί να δημιουργήσει ένα στο κρυπτογράφησης για να αποτρέψει άλλους να έχουν πρόσβαση, και αυτή σαν ιδιοκτήτρια της συσκευής ΜΟΥ θα μπορεί να την παρακάμπτει για να κάνει τον μπάτσο και να δημιουργήσει ένα καλύτερο και ιδανικότερο κόσμο κατά τον Cook που μάλλον πήρε την απόφαση.

Ο Ross Anderson, καθηγητής Μηχανικής Ασφάλειας στο Πανεπιστήμιο του , ανέφερε:

“Είναι μια απολύτως φρικιαστική ιδέα, διότι πρόκειται να οδηγήσει σε κατανεμημένη μαζική παρακολούθηση … των τηλεφώνων και των φορητών υπολογιστών μας.

Αλλά ακόμα κι αν πιστεύετε ότι η Apple δεν θα επιτρέψει την κατάχρηση αυτών των εργαλείων… υπάρχουν πολλά ακόμη να ανησυχείτε. Αυτά τα συστήματα βασίζονται σε μια βάση δεδομένων με προβληματικά “ hashes” που εσείς, ως καταναλωτής, δεν μπορείτε να ελέγξετε … Τα Hashes χρησιμοποιούν έναν νέο και ιδιόκτητο neural hashing αλγόριθμο που έχει αναπτύξει η Apple.… Δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτόν τον αλγόριθμο. Τι γίνεται αν κάποιος μπορεί να τον αποκρυπτογραφήσει;”

Αγοράζουμε μια συσκευή και παίρνουμε δώρο ένα μπάτσο! Με ποιο δικαίωμα; Ποιος διόρισε τον κ. Cook στη θέση του super duper global cop;

Ας σκεφτούμε λίγο αντικειμενικά την λογική της εταιρείας. Αν κάποιος κρύβει τέτοια δεδομένα στην συσκευή του γιατί να επιλέξει το iCloud της Apple; Γιατί να αγοράσει iPhone, iPad και όλα τα εις “i”.

Μήπως τελικά η απόφαση της εταιρείας θα εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς; Μήπως τελικά ένα backdoor στην υποτιθέμενη end-to-end κρυπτογράφηση θα εξυπηρετήσει όλες τις μυστικές (και μη) υπηρεσίες των ΗΠΑ;

Μια τρύπα στην κρυπτογράφηση σημαίνει ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να βρεθούν σε servers ιδιωτικών εταιριών, στην Pyongyang και τη Μόσχα. Τα δεδομένα ΜΟΥ θα μπορούσαν να οπλοποιηθούν και να στραφούν εναντίον μου. Οι προσωπικές μας απόψεις θα γίνουν γνωστές και κάποιοι θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να τις επηρεάσουν, ξέρουν τον τρόπο.

Τα νευρωνικά δίκτυα και τα προγνωστικό μοντέλα των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών χρειάζονται πληροφορίες (big data). Σε λίγο θα μπορούν να προβλέψουν το έγκλημα και θα μας κλείνουν φυλακή πριν το διαπράξουμε.

Ποιος θα είναι νομοταγής πολίτης αν σκεφτεί να διαπράξει έγκλημα; Οι εισαγγελείς πάντως θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά, όπως και όλες οι Αμερικάνικες υπηρεσίες με τα τρία αρχικά.

Αν η Apple αθετήσει τη δέσμευσή της να παρέχει στους χρήστες της το απόρρητο και το μάθουμε μετά από 20 χρόνια από κάποιον άλλο ;

Ας είμαστε αισιόδοξοι, η Apple (και η κάθε Apple) ότι κάνει το κάνει για ένα καλύτερο αύριο. Για να ζήσουμε σε μεγάλα πράσινα λιβάδια χωρίς παιδεραστές και τρομοκράτες.

Σαν ευτυχισμένες αγελάδες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).