Apple Lockdown Mode απέκλεισε λογισμικό υποκλοπής της NSO

Apple Lockdown Mode: Πέρυσι, η Apple παρουσίασε μια νέα δυνατότητα για τους χρήστες των iPhone που ανησυχούν μήπως στοχοποιηθούν με εξελιγμένο λογισμικό υποκλοπής spyware, όπως δημοσιογράφοι ή υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σήμερα, ορισμένοι ερευνητές αναφέρουν ότι βρήκαν στοιχεία για ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Lockdown Mode και βοηθάει στον αποκλεισμό λογισμικού υποκλοπής spyware που δημιουργήθηκε από τον hacking εταιρεία NSO Group (για παράδειγμα τα γνωστά μας Predator και Pegasus).

apple lockdown mode

Την Τρίτη, η ερευνητική ομάδα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα ανθρώπινα δικαιώματα Citizen Lab δημοσίευσε μια έκθεση που αναλύει τρία νέα exploit zero-day στο iOS 15 και το iOS 16. Αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν γνώριζε τα κενά ασφαλείας που χρησιμοποιήθηκαν για να στοχεύσουν τουλάχιστον δύο υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μεξικό.

Ένα από αυτά τα exploits μπλοκαρίστηκε από το Lockdown Mode, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές. Το Lockdown Mode σχεδιάστηκε για να μειώσει την επιφάνεια επίθεσης στο iPhone. Αυτή είναι η πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση όπου το Lockdown Mode προστατεύει με επιτυχία κάποιον από μια στοχευμένη επίθεση.

Στις πρόσφατες περιπτώσεις, οι ερευνητές της Citizen Lab ανέφεραν ότι τα iPhone των στόχων εμπόδισαν τις απόπειρες hacking και έδειξαν μια προειδοποίηση που ανέφερε ότι η λειτουργία Lockdown εμπόδιζε κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρμογή Home του τηλεφώνου. Οι ερευνητές, ωστόσο αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή οι προγραμματιστές της NSO “να ανακαλύψουν νέους τρόπους που επιδιορθώνουν το πρόβλημα της ειδοποίησης”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).