Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα σε σχέση με τη νομιμότητα, βάσει του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, της εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης DeepSeek, η οποία είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα.
Επίσης, η Αρχή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, ερευνά την υπόθεση που αφορά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων χρηστών τoυ WhatsΑpp από κακόβουλο λογισμικό, σε συνέχεια υποβληθείσας σχετικής γνωστοποίησης της εταιρείας, δεδομένου ότι στα θιγόμενα φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνονται και συνδρομητές στην Ελλάδα.
Για να δούμε τι θα ανακαλύψει η Αρχή… με την αυτεπάγγελτη έρευνα.
Να αναφέρουμε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων της Ιταλίας θεωρεί ότι τα στοιχεία εκατομμυρίων πολιτών της διατρέχουν κίνδυνο, καθώς δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος συλλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας τους από το κινέζικο DeepSeek.
Ένα DeepSeek που σάρωσε με την κυκλοφορία του, αλλά αρχίζει να δέχεται επιθέσεις από διάφορες Αρχές, εταιρείες ασφαλείας και φυσικά κυβερνήσεις που απειλούν με νομοσχέδια που επιφέρουν φυλάκιση στους χρήστες του bot..
Σύμφωνα με το αφήγημα της ΕΕ και των ΗΠΑ, θα πρέπει να θεωρούμε τα AI bots της Google και της OpenAI ασφαλέστερα για τα δεδομένα μας, αφού θα συλλέγονται θα αποθηκεύονται και θα επεξεργάζονται σε Ευρωπαϊκά ή Αμερικάνικα datacenters.