Biden – Rosenworcel επανέρχεται η ουδετερότητα του διαδικτύου;

Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (Federal Communications Commission ή απλά FCC), Ajit Pai, ξεκουμπίστηκε από το αξίωμά του στις 20 Ιανουαρίου 2021, και η αναχώρησή του καλωσορίστηκε με πολύ ενθουσιασμό σε όλο το Internet.

Το έγκλημά του; Κατέστρεψε την ουδετερότητα του διαδικτύου. Τώρα, ο νέος Πρόεδρος Joe Biden διόρισε ένα μέλος της FCC (υποστηρίκτρια της ουδετερότητας του Διαδικτύου) Jessica Rosenworcel σαν πρόεδρο της Επιτροπής. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή της ουδετερότητας του δικτύου.

Για την ιστορία οι απερχόμενοι Πρόεδροι Donald Trump και ο Ajit Pai βοήθησαν στην καταστροφή της ουδετερότητας του διαδικτύου προς όφελος των μεγάλων ISP και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, ενώ η Rosenworcel πολέμησε ενάντια στις προσπάθειές τους.

Η ουδετερότητα του δικτύου είναι μια πολύ απλή ιδέα: οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) θα πρέπει να αντιμετωπίζουν όλα τα δεδομένα που ταξιδεύουν μέσω των δικτύων τους δίκαια, χωρίς να κάνουν διακρίσεις για ορισμένες εφαρμογές ή κατά συγκεκριμένων εφαρμογών, ιστότοπων και υπηρεσιών. Το σημερινό εμπορικό Διαδίκτυο ξεκίνησε με αυτό αποκαλούμε τώρα net netrality μέσω του Commercial Internet Exchange (CIX).

Χωρίς αυτό, αντί για το Διαδίκτυο που γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά, θα είχαμε κολλήσει σε απομονωμένα νησιά συνδεσιμότητας, όπως οι διαδικτυακές υπηρεσίες της δεκαετίας του ’80 και του ’90, όπως οι υπηρεσίες AOL, CompuServe και Prodigy.

Χωρίς ουδετερότητα του διαδικτύου, δεν θα είχαμε Amazon, Netflix, Facebook ή Google. Ίσως να μην είχαμε καν τον Ιστό όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Εκατομμύρια Αμερικανοί, εν μέρει λόγω της απαγόρευσης της ουδετερότητας του διαδικτύου, δεν έχουν πρόσβαση στο ευρυζωνικό Διαδίκτυο. Σύμφωνα με την έκθεση ευρυζωνικής ανάπτυξης του 2020 της FCC, 21,3 εκατομμύρια Αμερικανοί στην ύπαιθρο της χώρας δεν έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες λήψης Διαδικτύου τουλάχιστον μέχρι τα 25 Mbps, που είναι μια συνιστώμενη ταχύτητα για την εργασία από το σπίτι και τη διαδικτυακή εκπαίδευση. Οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ χειρότεροι. Η έρευνα της BroadbandNow χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της FCC βρήκε σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό, 42 εκατομμύρια που δεν έχουν ευρυζωνική πρόσβαση.

Τον Οκτώβριο του 2020, όταν ο Pai αντιμετώπισε την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου να επανεξετάσει τον αντίκτυπο της ουδετερότητας στη δημόσια ασφάλεια και την παροχή επιδοτήσεων για ευρυζωνικές υπηρεσίες, αρνήθηκε να κάνει κάτι.

Η Rosenworcel ανέφερε τότε:

“Αυτό είναι τρελό. Το Διαδίκτυο πρέπει να είναι ανοιχτό και διαθέσιμο για όλους. Γι ‘αυτό το θέμα είναι η ουδετερότητα του Διαδικτύου. Γι’ αυτό άνθρωποι από όλη αυτή τη χώρα ξεσηκώθηκαν για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους και την οργή τους στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών όταν αποφάσισε να αγνοήσει τις επιθυμίες τους να επαναφέρει την ουδετερότητα του δικτύου.”

Συνέχισε,

“Η FCC διευκολύνει τις εταιρείες ευρυζωνικών δικτύων να αποκλείουν ιστότοπους, να επιβάλει αργές ταχύτητες και να υπαγορεύει τι μπορούμε να κάνουμε και πού μπορούμε να συνδεθούμε στο διαδίκτυο. Είναι παράλογο ότι αυτό συμβαίνει τώρα, κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας όταν βασίζουμε στον πρόσβαση στο Διαδίκτυο ένα τόσο μεγάλο μέρος της καθημερινής ζωής.”

Βραχυπρόθεσμα, η Rosenworcel θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα ευρείας ζώνης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα κεφάλαια “E-Rate” είναι για να βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν πρόσβαση σε Wi-Fi. Ο Pai είχε αποφανθεί ότι αυτά τα κεφάλαια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για αίθουσες διδασκαλίας. Με εκατομμύρια μαθητές να έχουν κολλήσει στο σπίτι, η Rosenworcel πιστεύει ότι μερικά από αυτά τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την παροχή συνδεσιμότητας σε κάθε σπίτι που δεν διαθέτει internet.

Μακροπρόθεσμα, αν η Rosenworcel γίνει η μόνιμη επικεφαλής της FCC, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αγωνιστεί για να επαναφέρει την καθαρή ουδετερότητα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).