Τσεκάρετε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου σας μέσω ενός smartphone

Αν έχετε αμφιβολίες κατά πόσο οι μπαταρίες ενός τηλεχειριστηρίου σας είναι ακόμα ενεργές, δεν έχετε παρά να τις τσεκάρετε μέσω του smartphone σας.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί για τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης σας, όταν αυτό δεν αλλάζει κανάλια; ή όταν αυτό αρχίζει να έχει αργούς χρόνους απόκρισης. Ή για οποιοδήποτε άλλο τηλεχειριστήριο που τυχόν δεν δουλεύει καλά; Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε την αξιοπιστία των μπαταριών τους, αν διαθέτετε ένα απλό smartphone τηλέφωνο. Ας δούμε πως.

Πρόκειται για ένα άγνωστο αλλά πολύ καλό τέχνασμα, που μπορείτε να διαπιστώσετε αν οι μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου σας βρίσκονται ένα στάδιο πριν εξαντληθούν τελείως. Και αυτό το τέχνασμα είναι κρυμμένο μέσα στη φωτογραφική μηχανή του smartphone σας. Κάντε λοιπόν τα εξής:

1. Ανοίξτε την κάμερα του smartphone τηλεφώνου σας και φροντίστε να “τραβάει” από την μπροστινή πλευρά, από αυτήν δηλαδή που συνήθως βγάζετε selfie φωτογραφίες.

2. Τοποθετήστε το προβληματικό τηλεχειριστήριο σας να βλέπει προς την κάμερα έτσι ώστε εσείς να βλέπετε στην οθόνη του κινητού σας το Led που στέλνει τις .
Εδώ θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το τέχνασμα αυτό εφαρμόζεται μόνο στα τηλεχειριστήρια που λειτουργούν με υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) και όχι σε όσα λειτουργούν με υπερήχους. Τα τηλεχειριστήρια με υπερήχους τείνουν πλέον να εξαφανιστούν και λογικά στο σπίτι σας έχετε μόνο με υπέρυθρες. Ξεχωρίζουν από το μικρό φωτάκι (led) που διαθέτουν στο μπροστά μέρος τους αλλά επειδή εκπέμπει υπέρυθρη ακτινοβολία, εσείς δεν μπορείτε να δείτε αν “ανάβει” ή όχι.

3. Πατήστε ένα οποιοδήποτε στην τηλεχειριστήριο σας κοιτάζοντας μέσα από την οθόνη του κινητού σας τηλεφώνου το led του τηλεχειριστηρίου. Προστε ένα κουμπί που στέλνει συνεχώς και επαναλαμβανόμενα μία εντολή, όπως την αλλαγή καναλιού, ή την αυξομείωση του ήχου κλπ. Αν το τηλεχειριστήριο σας λειτουργεί σωστά, θα πρέπει να δείτε στην οθόνη του κινητού σας ένα φως που να προέρχεται από το led και να αναβοσβήνει. Αν δεν βλέπετε το φως ή αν το φως είναι πολύ αχνό, σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου σας.

4. Αντικαταστήστε τις μπαταρίες με καινούργιες, και αν το φως ακόμα δεν ανάβει, τότε το πρόβλημα είναι στο τηλεχειριστήριο, οπότε ίσως θα πρέπει να το αντικαταστήσετε.

Αυτό το τέχνασμα δεν λειτουργεί μόνο με την κάμερα ενός smartphone. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει κάλλιστα με οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Έτσι, αν έχετε ένα φορητό (), δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη web κάμερα. Οι αισθητήρες όλων των ψηφιακών καμερών μπορούν να συλλάβουν την υπέρυθρη ακτινοβολία, είτε αν αυτές είναι ενσωματωμένες σε ένα smartphone, σε laptop, είτε βρίσκονται σκέτες σαν web cam, είτε σαν μία απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Σημείωση : Έχετε υπόψιν σας ότι ορισμένες εφαρμογές για κάμερες smartphone, έχουν ενσωματωμένες τεχνολογίες που μπορεί να εμποδίσουν την ένδειξη του υπέρυθρου φωτός. Έτσι ένα δεύτερο τέχνασμα, που είναι επίσης αξιόπιστο, είναι να δουλέψετε το τηλεχειριστήριο σας κοντά σε ένα ραδιόφωνο που λειτουργεί στα μεσαία κύματα (MW band). Ρυθμίστε το ραδιόφωνο να μην πιάνει κανένα σταθμό και μέσα από το θόρυβο της μπάντας κάθε φορά που θα πατάτε ένα κουμπί στο τηλεχειριστήριο σας, θα ακούτε ένα βόμβο. Αυτό είναι ένδειξη ότι το τηλεχειριστήριο σας εργάζεται και άρα δεν χρειάζεται νέες μπαταρίες. Φροντίστε μονάχα να έχετε πλησιάσει πολύ κοντά το τηλεχειριστήριο στην κεραία του ραδιοφώνου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Καλό κολπάκι και σίγουρα θέλουμε να το δοκιμάσουμε.
    Προφανώς ο καλύτερος τρόπος να τσεκάρουμε ένα τηλεκοντρόλ είναι να δούμε να το υπακούει η συσκευή που συνεργάζεται με αυτό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).