Chips για την παρακολούθηση της παρμεζάνας

“Οι Ιταλοί παραγωγοί τυριού παρμεζάνας παλεύουν ενάντια στις απομιμήσεις εδώ και χρόνια”, γράφει η Wall Street Journal, προσθέτοντας “Το τελευταίο τους κόλπο για να νικήσουν τους μιμητές είναι τα βρώσιμα μικροτσίπ”.

“Τώρα, οι κατασκευαστές του Parmigiano-Reggiano, όπως ονομάζεται επίσημα το αυθεντικό τυρί παρμεζάνας, βάζουν μικροτσίπ στα τυριά των 90 λιβρών ως μέρος ενός ατελείωτου παιχνιδιού ποντικιού και γάτας μεταξύ κατασκευαστών αυθεντικών και ψεύτικων προϊόντων”.parmigiano 1

Ορισμένα οινοποιεία βάζουν σειριακούς αριθμούς, αόρατο μελάνι και ολογράμματα στα μπουκάλια τους. Η λεγόμενη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων DNA από βακτήρια γάλακτος που πρωτοστάτησε στην Ελβετία, δοκιμάζεται σαν μέθοδος αναγνώρισης τυριού. Ένα smartphone μπορεί να δείξει πληροφορίες όπως το πόσο καιρό έχει παλαιώσει ένα προσούτο και πότε κόπηκε…

Τα νέα τσιπ σιλικόνης, κατασκευασμένα από την p-Chip με έδρα το Σικάγο, χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain για τον έλεγχο ταυτότητας δεδομένων που μπορούν να εντοπίσουν το τυρί μέχρι τον παραγωγό του γάλακτος.

Τα τσιπ βρίσκονται σε προηγμένες δοκιμές σε περισσότερα από 100.000 τυριά Parmigiano για περισσότερο από ένα χρόνο. Η κοινοπραξία παραγωγών θέλει να βεβαιωθεί ότι τα τσιπ μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις παλαίωσης της Parmigiano, η οποία είναι τουλάχιστον ένα έτος και μπορεί να υπερβαίνει τα τρία χρόνια για ορισμένες ποικιλίες…

Τα p-Chips μπορούν να αντέξουν την υπερβολική ζέστη ή το κρύο, και μπορεί να αντέξει χρόνια αποθήκευσης σε υγρό άζωτο. Οι παραγωγοί Parmigiano χρησιμοποιούν επίσης κωδικούς QR, αλλά οι κωδικοί αντιγράφονται εύκολα και χαλάνε κατά τη διαδικασία παλαίωσης του τυριού.

Σε εργαστηριακές δοκιμές, τα τσιπ έμειναν για τρεις εβδομάδες σε ένα περιβάλλον με οξύ στομάχου χωρίς να διαρρεύσει κανένα επικίνδυνο υλικό. Ο Eibon (Bill Eibon, Chief Technology Officer της p-Chip) προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, τρώγοντας ένα χωρίς να έχει παρενέργειες. Αναφέρει μάλιστα ότι το p-Chip δεν παρακολουθεί ανθρώπους, κάτι που δεν είναι δυνατό επειδή τα τσιπ δεν μπορούν να διαβαστούν από απόσταση και να διαβαστούν μόλις καταποθούν.

“Δεν θέλουμε να γίνουμε γνωστοί ως η εταιρεία που κατηγορείται για παρακολούθηση ανθρώπων”, είπε ο Eibon. «Έφαγα ένα από τα chip και κανείς δεν με παρακολουθεί, εκτός από τη γυναίκα μου, που χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).