Δακτυλικά αποτυπώματα και όμως δεν είναι μοναδικά

“Πιστεύετε ότι κάθε δακτυλικό αποτύπωμα είναι πραγματικά μοναδικό;” Είναι μια ερώτηση που έκανε ένας καθηγητής στον Gabe Guo κατά τη διάρκεια μιας περιστασιακής συνομιλίας, ενώ ήταν κολλημένοι στο σπίτι κατά τη διάρκεια ενός lockdown για τον Covid-19. Ο Gabe Guo περίμενε να ξεκινήσει την πρώτη του χρονιά στο Πανεπιστήμιο Columbia.

fingerprint

“Δεν ήξερα ότι η συζήτηση θα έθεσε το σκηνικό για το επίκεντρο της ζωής μου για τα επόμενα τρία χρόνια”, είπε ο Guo.

Ο Guo, τώρα προπτυχιακός τελειόφοιτος στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών της Columbia, ηγήθηκε μιας ομάδας που έκανε μια μελέτη σχετικά με το θέμα, με τον καθηγητή Wenyao Xu του Πανεπιστημίου του Buffalo, σαν έναν από τους συγγραφείς του.

Δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στο περιοδικό Science Advances. Η μελέτη τους ουσιαστικά ανατρέπει μια από καιρό αποδεκτή αλήθεια σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα: Δεν είναι όλα μοναδικά, υποστηρίζουν ο Guo και οι συνεργάτες του.

Στην πραγματικότητα, τα επιστημονικά περιοδικά απέρριψαν την εργασία πολλές φορές πριν η ομάδα ασκήσει έφεση και τελικά έγινε αποδεκτή στο Science Advances.

“Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από την κοινότητα των ιατροδικαστών αρχικά”, θυμάται ο Guo, ο οποίος δεν είχε κανένα υπόβαθρο στην εγκληματολογία πριν από τη μελέτη.

“Για την πρώτη ή την δεύτερη επανάληψη της εργασίας μας, είπαν ότι είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν δύο όμοια δακτυλικά αποτυπώματα. Υποθέτω ότι αυτό βοήθησε πραγματικά στη βελτίωση της μελέτης μας, επειδή απλώς συνεχίσαμε να βάζουμε περισσότερα δεδομένα σε αυτήν, (αυξάνοντας την ακρίβεια) μέχρι που τελικά τα στοιχεία ήταν αδιαμφισβήτητα”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).