DARPA: AI πιλοτάρει ένα F-16

Η DARPA μια ερευνητική υπηρεσία του υ Άμυνας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης μπορούν πλέον να ελέγξουν ένα πραγματικό F-16 κατά την πτήση.

x 62a 7

“Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2022, οι προγραμματιστές αλγορίθμων της ACE ανέβασαν το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης τους σε ένα ειδικά τροποποιημένο δοκιμαστικό αεροσκάφος γνωστό και ως X-62A ή VISTA (Variable In-flight Test ), στη Σχολή Πιλοτικών Δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας (TPS) στην αεροπορική βάση Edwards, στην Καλιφόρνια.

Το αεροσκάφος πραγματοποίησε πολλές πτήσεις για αρκετές ημέρες”, αναφέρει ένα δελτίο τύπου της DARPA.

“Οι πτήσεις απέδειξαν ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ελέγξει ένα μαχητικό αεροσκάφος πλήρους κλίμακας και παρείχαν ανεκτίμητα δεδομένα live πτήσεων”.

Το πρόγραμμα Air Combat Evolution (ACE) της DARPA ξεκίνησε το 2020, όταν η υπηρεσία άρχισε να δοκιμάζει πτήσεις με τεχνητή νοημοσύνη, με το AlphaDogfight Trials. Ήταν ένας ανταγωνισμός μεταξύ διαφορετικών εταιρειών για να δουν ποιος θα μπορούσε να δημιουργήσει τον πιο προηγμένο αλγόριθμο για ένα αεροσκάφος που κινείται με AI.

Το ACE είναι ένα από τα εξακόσια έργα του Υπουργείου Άμυνας που ενσωματώνουν την τεχνητή νοημοσύνη στα αμυντικά προγράμματα της χώρας.

Το 2018, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεσμεύτηκε να δαπανήσει έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις τεχνητής νοημοσύνης τα επόμενα πέντε χρόνια και δαπάνησε 2,58 δισεκατομμύρια δολάρια για έρευνα και ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης μόνο το 2022.

Άλλα αμυντικά έργα τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν την κατασκευή ρομπότ, άλλη φορητή τεχνολογία και βέβαια την εξυπνότερη συλλογή πληροφοριών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).