Δικαιώματα εφαρμογών στα Windows 10

Δείτε πως θα βρείτε τα δικαιώματα που έχει κάθε στα Windows 10 και πως μπορείτε να τα αλλάξετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Ξεκινώντας με τα Windows 10 Build 17063, η Microsoft απλοποίησε τη διαδικασία διαχείρισης δικαιωμάτων των εφαρμογών. Πριν από αυτήν την κυκλοφορία, έπρεπε να χρησιμοποιήσετε τη λίστα δικαιωμάτων, όπου έπρεπε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε έναν διακόπτη ενς για κάθε εφαρμογή. Αυτό δεν ήταν βολικό και θα μπορούσε να πάρει πολύ χρόνο.

Έτσι πλέον είναι εύκολο να βρείτε τα δικαιώματα κάθε εφαρμογής που τρέχει στα Windows 10 και να τα εκχωρήσετε ή να τα ανακαλέσετε. Μπορείτε να διαμορφώσετε την πρόσβαση που αποκτούν οι εφαρμογές σε διάφορες συσκευές και δεδομένα στο σύστημα. Αυτές περιλαμβάνουν , μικρόφωνο και ούτω καθεξής. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω των ρυθμίσεων. Πάμε να την δούμε:

Βήμα 1: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Εφαρμογές.

Βήμα 2: Στο “Εφαρμογές και δυνατότητες” πηγαίνετε στο δεξί τμήμα και κάνοντας προς τα κάτω θα δείτε τις εφαρμογές σας. Επιλέξτε αυτήν που σας ενδιαφέρει και κάντε αριστερό κλικ επάνω της.

Βήμα 3: Στο υπομενού που θα εμφανιστεί αν έχει δικαιώματα θα δείτε την επιλογή “Επιλογές για προχωρημένους” πατήστε το.

settings apps 2

Βήμα 4: Θα ανοίξει η σελίδα της εφαρμογής, εμφανίζοντας όλα τα δικαιώματα και τις επιλογές της. Μπορείτε να ρυθμίσετε κάθε δικαίωμα ξεχωριστά, όπως τα κάμερα, μικρόφωνο, τοποθεσία κλπ. κλείνοντας ή ανοίγοντας τον αντίστοιχο διακόπτη.

settings apps 1

Εναλλακτικά μπορείτε να πάτε στην ρύθμιση των δικαιωμάτων σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, αν κάνετε δεξί κλικ στην συγκεκριμένη εφαρμογή στο μενού της έναρξης και από εκεί στο Περισσότερα > Ρυθμίσεις εφαρμογών.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).