e-καταναλωτής : Οι τιμές των super market έρχονται στα κινητά τηλέφωνα

Έρχεται η πλατφόρμα e-καταναλωτής με την οποία θα βλέπετε καθημερινά στο τηλέφωνό σας, τις χαμηλότερες τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης των super market, καθώς και τις τιμές των καυσίμων.

e-καταναλωτής

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σύντομα να λειτουργήσει την πλατφόρμα e-καταναλωτής με την οποία σε πραγματικό χρόνο και ανά περιοχή θα σας αποστέλλονται στο τηλέφωνό σας, οι τιμές των βασικών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ και τα πρατήρια καυσίμων.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του 2019 και χρησιμοποιώντας την υπηρεσία του γεωεντοπισμού θα σας στέλνει τις βασικές τιμές προϊόντων των σούπερ μάρκετ και τις τιμές των καυσίμων της περιοχής σας. Δηλαδή το κινητό σας τηλέφωνο θα λέει στην πλατφόρμα που είστε και αυτόματα θα έρχονται σε αυτό οι τιμές της περιοχής σας.

Η όλη διαδικασία θα γίνεται μέσω μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα η οποία θα επικοινωνεί με την πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και θα ονομαστεί e-καταναλωτής.

Το e-καταναλωτής θα αντικαταστήσει το αποτυχημένο και παρωχημένο e-prices.gr (παρατηρητήριο τιμών, που πλέον δεν δουλεύει), το οποίο δεν πήγε καλά αφού για να ενημερωθεί κάποιος έπρεπε να μπει στην ιστοσελίδα του e-prices και από εκεί να διαλέξει νομό, μετά περιοχή, για να δει τις τιμές σε μία ευρύτερη περιοχή, σαν τον Δήμο Αθηναίων για παράδειγμα.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και τώρα με το fuelprices.gr, στο οποίο μπορεί να δει τα φτηνότερα πρατήρια καυσίμων. Πρώτα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα, μετά να διαλέξει νομό, μετά περιοχή, και μετά το είδος του καυσίμου.

Στο e-καταναλωτής οι ίδιοι οι λιανέμποροι θα αναρτούν καθημερινά τις τιμές βασικών προϊόντων που θα οριστούν από το υπουργείο. Με αυτόματο τρόπο, η πλατφόρμα θα ταξινομεί τα προϊόντα και τις τιμές, και έτσι ο καταναλωτής θα βλέπει στο κινητό του ένα πλήρη τιμοκατάλογο βασικών προϊόντων, ανά κατάστημα και σύμφωνα με την περιοχή που βρίσκεται.

Έτσι, μέσα από την εφαρμογή θα μπορεί κανείς άμεσα να συγκρίνει τις τιμές, χωρίς να χρειάζεται να κάνει διάφορες αναζητήσεις στην οθόνη του κινητού του.

Η μεγάλη διαφορά στον e-καταναλωτής θα είναι ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες θα αναρτούν τις τιμές τους, ενώ μέχρι τώρα (παρατηρητήριο τιμών καυσίμων) η ενημέρωση τιμών στο fuelprices γίνεται μετά από επιτόπιες τιμοληψίες που πραγματοποιούν στα καταστήματα υπάλληλοι του υπουργείου και που στη συνέχεια αναρτούν στο παρατηρητήριο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).