Έχετε λογαριασμό Google; Έχετε OCR στα Ελληνικά.


Ίσως να μην το γνωρίζετε αλλά η Google μαζί με τα Έγγραφα Google προσφέρει δωρεάν OCR και για την Ελληνική γλώσσα.

Google,drive,ocr,Έγγραφα

Εναλλακτικά της online δωρεάν OCR λύσης που σας παρουσιάσαμε εδώ, είναι και οι διαδικτυακές υπηρεσίες της Google.

Εάν βρίσκεστε μακριά από τον υπολογιστή σας και τα αρχεία σας, δοκιμάστε τις OCR δυνατότητες του Google Drive. Συνδεθείτε με τον λογαριασμός σας στο Google, ώστε να έχετε πρόσβαση στο Google Drive και εργαστείτε απρόσκοπτα με το ενσωματωμένο πρόγραμμα OCR που διαθέτουν τα Έγγραφα Google και που μπορεί να αναγνωρίσει κείμενο από αρχεία JPEG, PNG, GIF και PDF. Αλλά όλα τα αρχεία πρέπει να είναι 2 MB ή λιγότερο και το κείμενο πρέπει να είναι 10 pixel ή μεγαλύτερο.

Το Google Drive μπορεί επίσης να ανιχνεύσει αυτόματα τη γλώσσα στα σαρωμένα αρχεία, αν και η ακρίβεια με μη λατινικούς χαρακτήρες μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλη. Πάμε να δούμε την διαδικασία:

Βήμα 1: Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Google Drive.
Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Νέο > Μεταφόρτωση αρχείων. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Το Drive μου > Μεταφόρτωση αρχείων .
Βήμα 3: Περιηγηθείτε στα αρχεία στον υπολογιστή που βρίσκεστε, μαρκάρετε το αρχείο (α) που θέλετε να μετατρέψετε από PDF ή εικόνα σε κείμενο και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα για να ανεβάσετε το αρχείο.
Βήμα 4: Το έγγραφο βρίσκεται τώρα στο Google Drive σας. Κάντε δεξί κλικ στο έγγραφο και κάντε κλικ στο Άνοιγμα με > Έγγραφα Google.

ocr google drive

Η Google θα μετατρέψει αυτόματα το αρχείο PDF ή την εικόνας σας σε κείμενο με OCR και θα το ανοίξει σε ένα νέο έγγραφο Google.

Το κείμενο είναι επεξεργάσιμο και μπορείτε να διορθώσετε τα μέρη όπου το OCR απέτυχε να τα διαβάσει σωστά.
Βήμα 5: Μπορείτε να κάνετε λήψη του τελειοποιημένου εγγράφου στις πολλαπλές μορφές που υποστηρίζει το Google Drive. Επιλέξτε από το μενού Αρχείο > Λήψη ως.

Τόσο απλά!!

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news