Εγκρίθηκε νέο φάρμακο για την σχιζοφρένεια

Την Πέμπτη, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA από το Food and Drug Administration) ενέκρινε το Cobenfy, “το πρώτο φάρμακο για τη θεραπεία ατόμων με σχιζοφρένεια”, αναφέρει η ιστοσελίδα τους:

schizophrenia

Τα περισσότερα φάρμακα για τη σχιζοφρένεια, ευρέως γνωστά και ως αντιψυχωσικά, λειτουργούν αλλάζοντας τα επίπεδα της ντοπαμίνης, μιας χημικής ουσίας του εγκεφάλου που επηρεάζει τη διάθεση, τα κίνητρα και τη σκέψη [σύμφωνα με την Jelena Kunovac, MD, πιστοποιημένη ψυχίατρο και επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Nevada του Las Vegas, στο Τμήμα Ψυχιατρικής].

Το Cobenfy ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση προσαρμόζοντας την ακετυλοχολίνη, μια άλλη χημική ουσία του εγκεφάλου που βοηθά τη μνήμη, τη μάθηση και την προσοχή, ανέφερε η Kunovac. Εστιάζοντας στην ακετυλοχολίνη αντί για την ντοπαμίνη, το Cobenfy μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας αποφεύγοντας κοινές παρενέργειες όπως αύξηση βάρους, υπνηλία και κινητικές διαταραχές, όπως αναφέρουν κλινικές δοκιμές. Αυτές οι παρενέργειες γίνονται συχνά τόσο σοβαρές και δυσάρεστες που σε ορισμένες μελέτες κάνουν τους ασθενείς να σταματούν τη θεραπεία εντός 18 μηνών από την έναρξή της.

Σε κλινικές δοκιμές, μόνο το 6% των ασθενών σταμάτησε να παίρνουν το Cobenfy λόγω παρενεργειών, ανέφερε ο Dr. Samit Hirawat, επικεφαλής ιατρός στο Bristol Myers Squibb. “Αυτή είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 20-30% που παρατηρούσαμε με τα παλαιότερα αντιψυχωσικά φάρμακα”, πρόσθεσε…

Η σχιζοφρένεια είναι μια ψυχική διαταραχή που επηρεάζει περίπου 24 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ή περίπου έναν στους 300 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).