Ο Elon Musk άλλαξε το όνομά του στο Twitter σε “Elona Musk” την Τετάρτη, όταν ο Τσετσένος πολέμαρχος Ramzan Kadyrov χλεύασε τον δισεκατομμυριούχο.
Ο Kadyrov, επικεφαλής της ρωσικής δημοκρατίας της Τσετσενίας και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, αναφέρθηκε πολλές φορές στον Musk την Τρίτη σαν απάντηση στο tweet του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla που προκαλούσε τον Putin να “μονομαχήσει”.
Στην ανάρτησή του στο Telegram, ο πολέμαρχος δήλωσε ότι ο Putin θα κέρδιζε τον Musk σε μια μάχη. Αποκάλεσε τον Musk “τρυφερή Elona” και έκανε συγκρίσεις μεταξύ των δύο ανδρών, λέγοντας ότι βρίσκονταν σε “δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες βάρους”. Αποκάλεσε τον Putin “παγκόσμιο πολιτικό, στρατηγό, εχθρό της Δύσης και των ΗΠΑ”, ενώ για τον Musk είπε ότι ήταν απλώς ένας “επιχειρηματίας και blogger στο Twitter”.
Ο Musk επανέλαβε την πρόκλησή του προς τον Putin και του είπε ότι η εκπαίδευση που έχει ο Πρόεδρος θα του έδινε ένα “υπερβολικά μεγάλο πλεονέκτημα”. Ο δισεκατομμυριούχος υπέγραψε το tweet του σαν “Elona” και άλλαξε το όνομά του στο Twitter με το παρατσούκλι που του έδωσε ο Kadyrov.
Telegram post by Ramzan Kadyrov, head of Chechen Republic! pic.twitter.com/UyByR9kywq
— Elon Musk (@elonmusk) March 15, 2022
Στη Ρωσία το “Ilona” είναι ένα γυναικείο όνομα. Έτσι το “Elona” φαίνεται να είναι μια γυναικεία μορφή του ονόματος του Musk, με το οποίο ο Kadyrov φαίνεται να υπονοεί ότι ο Musk δεν είναι αρκετά άνδρας για να αντιμετωπίσει τον Putin.
Ο Kadyrov είναι γνωστός σαν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Putin. Η σχεδόν αυτόνομη Δημοκρατία της Τσετσενίας, την οποία του ανέθεσε επίσημα ο Putin το 2011, είναι γνωστή για τα εγκλήματά της κατά των LGBTQ, καθώς και για τον αναγκαστικό γάμο ανήλικων κοριτσιών. Σε μια συνέντευξη με δημοσιογράφο του HBO το 2017, ο πολέμαρχος δήλωσε περήφανος ότι η Δημοκρατία της Τσετσενίας δεν είχε LGBTQ, και αν είχαν μείνει, η χώρα θα “καθάριζε το αίμα της”.
Ο Kadyrov έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για εκτεταμένη χρήση βασανιστηρίων, εξαφανίσεις και δολοφονίες μελών των LGBTQ κοινοτήτων.