Ενέκρινε η κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ τα πρώτα Bitcoin EFT

Τα πρώτα EFT εγκρίθηκαν από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και πλέον είναι διαθέσιμα για επένδυτες.

Για όσους δεν γνωρίζουν τα βαθιά μονοπάτια τους χρηματοοικονομικού συστήματος των ΗΠΑ τους πληροφορούμε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ενέκρινε την δυνατότητα αγοράς – πώλησης των πρώτων διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίου που βασίζονται στο δημοφιλές κρυπτο (Bitcoin EFTs).

Δεκαπέντε χρόνια μετά την εξόρυξη του πρώτου μπλοκ Bitcoin, η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καταστεί διαθέσιμα σε επενδυτές 11 Bitcoin ETF, όπως τα Grayscale, Fidelity, BlackRock και άλλα.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, δήλωσε σχετικά «Ενώ εγκρίναμε την εισαγωγή και διαπραγμάτευση ορισμένων μετοχών spot bitcoin ETP σήμερα, δεν εγκρίναμε το Bitcoin. Οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί σχετικά με τους μυριάδες κινδύνους που σχετίζονται με το bitcoin και τα των οποίων η αξία συνδέεται με την κρυπτογράφηση».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Απλά ότι μπορείτε να επενδύσετε σε Bitcoin, χωρίς τον κόπο να δημιουργήσετε το δικό σας πορτοφόλι. Επενδύετε σε κεφάλαια που βασίζονται στο Bitcoin.
Αυτό μπορεί να είναι ένα εφαλτήριο λάκτισμα για επενδυτές που δεν έχουν ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα. Από την άλλη το Bitcoin θα γνωρίζει άνοδο καθώς οι που εκδίδουν ETF θα πρέπει να αγοράσουν αντίστοιχες ποσότητες Bitcoin.

Μέχρι , η SEC απέρριπτε αιτήσεις για Bitcoin ETF, λέγοντας ότι δεν είναι αρκετά ασφαλή για τους επενδυτές. Αλλά τον περασμένο Απρίλιο, ένα δικαστήριο έκρινε ότι η άρνηση της SEC για ένα ETF ήταν «αυθαίρετη και ιδιότροπη», ανοίγοντας το δρόμο για τη σημερινή έγκριση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).