Enerpoly μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων ψευδαργύρου

Η σουηδική εταιρεία Enerpoly άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο στον κόσμο μπαταριών ιόντων ψευδαργύρου κοντά στη Στοκχόλμη, στοχεύοντας σε ετήσια δυναμικότητα 100 MWh έως το 2026.

“Σύμφωνα με την Enerpoly, αυτό το mega εργοστάσιο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Ευρώπης για ασφαλή αποθήκευση ενέργειας και θα χρησιμοποιεί μια πανευρωπαϊκή αλυσίδα εφοδιασμού”, αναφέρει η New Atlas. battery

Αν αναρωτιέστε γιατί η Enerpoly έρχεται με μπαταρίες ιόντων ψευδαργύρου και όχι με μπαταρίες ιόντων λιθίου, είναι επειδή η πρώτη είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή αποθήκευσης ενέργειας με διάφορους τρόπους:

  • Χρησιμοποιούν ηλεκτρολύτη με βάση το νερό, που τις καθιστά μη εύφλεκτες και μειώνει τον κίνδυνο πυρκαγιών και εκρήξεων.
  • Είναι λιγότερο ακριβές, επειδή ο ψευδάργυρος είναι πολύ πιο άφθονος από το λίθιο (το οποίο είναι δύσκολο και ακριβό στην εξαγωγή του) και πιο εύκολο στον χειρισμό. Μπορούν επίσης να λειτουργούν σε ένα ευρύτερο εύρος θερμοκρασιών και απαιτούν λιγότερη συντήρηση, καθιστώντας τις μπαταρίες φθηνότερε από αυτές των ιόντων λιθίου.
  • Είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον για τον ίδιο λόγο. Αντίθετα, η εξόρυξη λιθίου απαιτεί σήμερα εκτεταμένη εξόρυξη καθώς και τη χρήση τεράστιων λιμνών εξάτμισης πριν ακόμη ξεκινήσει η επεξεργασία.
  • Λέγεται ότι διαρκούν πολύ περισσότερο. Σύμφωνα με τη International Zinc Association, μια μη κερδοσκοπική ένωση που έχει την Enerpoly σαν μέλος, οι μπαταρίες με βάση τον ψευδάργυρο μπορούν να διαρκέσουν έως και 20 χρόνια, ενώ οι μπαταρίες λιθίου διαρκούν περίπου 12 χρόνια.

Το μειονέκτημα;

Έχουν χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).