Θα έχετε ακούσει ίσως ότι οι αστροναύτες τρέφονται μα πράσινα, κόκκινα και κίτρινα χαπάκια. Στα παρακάτω βίντεο της ESA θα παρακολουθήσετε την προετοιμασία κοτόπουλου με ρύζι στο διάστημα!
Το κλειδί για το μαγείρεμα στο διάστημα (αν μπορεί να θεωρηθεί μαγείρεμα) είναι να διασφαλίσουμε ότι έχουμε όλα τα υλικά μπροστά μας (στερεωμένα παρακαλώ) και να είμαστε αρκετά γρήγοροι, για να μην μας φύγει η πίτα…
Η ESA αναφέρει:
Η αστροναύτης της ESA Samantha Cristoforetti ζει αυτή τη στιγμή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για μια αποστολή μακράς διάρκειας της Futura.
Το φαγητό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στο διάστημα, και από ψυχολογική άποψη.
Γι ‘αυτό οι αστροναύτες επιτρέπεται να έχουν μια ορισμένη ποσότητα αυτού που αποκαλείται “bonus food” της επιλογής τους. Είναι φαγητό που τους θυμίζει μαγειρεμένες γεύσεις από το σπίτι τους.
Ζητήσαμε από Samantha να μας δείξει πώς καταφέρνει να μαγειρέψει μια από τις μπόνους συνταγές της στο διάστημα:
Κοτόπουλο με κόκκινο ρύζι και αρακά.
Το παρακάτω βίντεο δείχνει την εκτέλεση της ίδιας συνταγής στη Γη
Και μια άλλη μια συνταγή: σκουμπρί με πράσο και κρέμα τορτίγια