European parliament

H τύχη του Internet στην Ευρώπη, αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο

neutrality στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Το θα ψηφίσει αύριο για το αν πρέπει ή όχι να θεσπίσει νέους νόμους που στοχεύουν στην προστασία της δικτυακής ουδετερότητας στην , απαγορεύοντας στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να χρεώνουν τις ιστοσελίδες σε αντάλλαγμα για ταχύτερες συνδέσεις.European Parliament Internet neutrality

Ακούγεται καλό, σωστά; Λοιπόν, δυστυχώς, η νέα νομοθεσία έχει κάποια ανοιχτά κενά, τα οποία στην πραγματικότητα ακυρώνουν τις κύριες προθέσεις της.

Έτσι ακτιβιστές του Διαδικτύου καλούν τους βουλευτές να αναθεωρήσουν τους νέους κανονισμούς πριν από την αυριανή ψηφοφορία.

Οι νέοι κανονισμοί είναι το αποτέλεσμα συναντήσεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της ΕΕ, κατά τις οποίες προσπάθησαν να καταλήξουν σε μια κοινή συμφωνία που καλύπτει το σύνολο των απόψεών τους.

Τα τέσσερα κύρια σημεία που έχουν επισημανθεί ως πιθανά ζητήματα για το Internet neutrality από τους ακτιβιστές είναι:

  • Οι γρήγορες γραμμές που θα δίνονται κατά προτεραιότητα στις επιχειρήσεις που πληρώνουν τους παρόχους internet.
  • Η επιλεκτικότητα που επιτρέπει μηδενικούς συντελεστές σε ορισμένους (δηλαδή τον μη υπολογισμό της χρήσης δεδομένων στο πρόγραμμα δεδομένων κάποιου χρήστη ορισμένων υπηρεσιών).
  • Το ότι επιτρέπεται στους φορείς internet να καθορίζουν κατηγορίες περιεχομένου, τις οποίες θα μπορούν να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν κατά βούληση, ανεξάρτητα από την κυκλοφοριακή συμφόρηση.
  • Η διάθεση στην κρίση των πσρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου να διαχειρίζονται κάποια “επικείμενη” συμφόρηση χωρίς να ορίζουν ποιες. Έτσι είναι στην κρίση των παρόχων να επιβραδύνουν οποιαδήποτε κυκλοφορία ανά πάσα στιγμή.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνει ότι αν περάσουν οι κανονισμοί αυτοί χωρίς τροποποιήσεις, η Ευρώπη θα έχει πολύ λιγότερο ανοικτό (ελεύθερο) διαδίκτυο σε σύγκριση με τις ΗΠΑ.

Η Barbara van Schewick, υπεύθυνη της Νομικής σχολής του Stanford και του Stanford Center for Internet and Society, έγραψε μια ανάλυση σε βάθος, για την προτεινόμενη νομοθεσία και πως μπορεί να διορθωθεί. Στην μελέτή της με τίτλο “Europe Is About to Adopt Bad Net Neutrality Rules. Here’s How to Fix Them,” η Schewick εξηγεί:

Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, η πρόταση είναι ασθενέστερη από τους κανονισμούς ουδετερότητας του Internet στις ΗΠΑ. Οι Ευρωπαίοι πολίτες αξίζουν το ίδιο ελεύθερο και ανοιχτό Διαδίκτυο που μπορούν να απολαύσουν οι Αμερικανοί.
Τα καλά νέα είναι ότι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα εισαγάγουν τροποποιήσεις που θα καθορίσουν αυτά τα προβλήματα. Για τις τροποποιήσεις αυτές που πρέπει να υπάρχει θετική ψηφοφορία από την πλειοψηφία των μελών (376 από τα 751 μέλη).

Η Schewick ενθαρρύνει όλους να επικοινωνήσουν με τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το TechCrunch δημοσίευσε την Κυριακή για μια ανοικτή επιστολή που γράφτηκε από την Schewick και υπογράφεται από «κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας.” Η επιστολή έχει σταλεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από την αυριανή ψηφοφορία και αναφέρει:

Γράφουμε για λογαριασμό των εταιριών τεχνολογίας και των επενδυτών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη για να επαναλάβουμε την υποστήριξή μας σε μια ισχυρή προστασία της ουδετερότητας του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας με την προτεινόμενη νομοθεσία που θα εξετάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, 2015.

Πιστεύουμε ότι ο νόμος των Ηνωμένων Πολιτειών (United States Federal Communications Commission’s June 2015 Open Internet Order) παρέχει ένα ισχυρό πλαίσιο που μπορεί να κρατήσει το Διαδίκτυο ελεύθερο και ανοιχτό … Δυστυχώς, η πρόταση ενώπιον του Κοινοβουλίου περιλαμβάνει τέσσερα μεγάλα προβλήματα που υπονομεύουν την ουδετερότητα του δικτύου και απειλούν να υπονομεύσουν την τεχνολογία της βιομηχανίας της ΕΕ.

Η επιστολή συνυπογράφεται από 35 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των TechCrunch, Netflix, Rentify, , Tumblr, Auttomatic, Foursquare, Etsy και SoundCloud.

Μια ΜΚΟ ομάδα στην Ευρώπη εν τω μεταξύ έχει δημιουργήσει το SavetheInternet.eu. Ο δικτυακός τόπος έχει σχεδιαστεί για να τονίσει τα τέσσερα βασικά σημεία που χρήζουν επανεξέτασης, και παροτρύνει τον κόσμο να επικοινωνήσει με τους ευρωβουλευτές τους μέσω email, tweet ή μέσω τηλεφώνου .

Μένουν λιγότερο από 24 ώρες για να μάθουμε το μέλλον του διαδικτύου στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από το TNW.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).