FaceApp όταν ο ηλίθιος κοίταζε το δάχτυλο

FaceApp ονομάζεται η εφαρμογή που έγινε viral αυτή την εβδομάδα στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Κάτω από όλες τις δημοσιεύσεις εικόνων που έχουν δημιουργηθεί με AI από την εφαρμογή, θα δείτε πάρα πολλά σχόλια που προειδοποιούν ότι όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή, παραδίδουν την ψυχή τους σε μια Ρώσικη εταιρεία.

Είναι σωστό, αλλά δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Το διαδίκτυο όμως μάλλον έχει ανάγκη από “μπαμπούλες” και αυτή την εβδομάδα, το όνομά του είναι FaceApp.

FaceApp

Η εφαρμογή FaxeApp ξεκίνησε το 2017,  και δεν σχετίζεται με το Facebook. Είναι μια εφαρμογή για iOS και Android που αναπτύσσεται από τη Ρώσικη εταιρεία Wireless Lab.

Σας επιτρέπει να ανεβάζετε ένα selfie που στη συνέχεια επεξεργάζεται, αλλάζοντας την έκφραση του προσώπου, την ηλικία σας, ακόμα και το φύλο σας. Τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι πολύ πειστικά, κρίνοντας από τις εικόνες που κυκλοφορούν στο Facebook.

Παρόλο που η εφαρμογή προσφέρει το φίλτρο ς από το 2017, αυτή έγινε εβδομάδα έγινε viral γιατί κάποιος παρατήρησε ότι η εταιρεία ζητάει πλήρη δικαιώματα στις φωτογραφίες που επεξεργάστηκε.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις της εφαρμογής αναφέρουν:

Χορηγείτε στο FaceApp μια συνεχιζόμενη, αμετάκλητη, μη αποκλειστική, απεριόριστη, παγκόσμια, και μεταβιβάσιμη άδεια χρήσης, για τη χρήση, την αναπαραγωγή, την τροποποίηση, την προσαρμογή, την δημοσίευση, τη μετάφραση, τη δημιουργία παράγωγων έργων για διανομή.

Το Περιεχόμενο Χρήστη (User Content) και οποιοδήποτε , όνομα χρήστη ή ομοιότητα που παρέχεται σε όλες τις μορφές που αναπτύχθηκαν άμεσα ή αργότερα, δεν αποζημιώνονται.

Όταν δημοσιεύετε ή με κάποιον άλλο τρόπο μοιράζεστε το Περιεχόμενο Χρήστη, καταλαβαίνετε ότι το Περιεχόμενο Χρήστη και τυχόν άλλες συσχετισμένες πληροφορίες (όπως το όνομα χρήστη, η τοποθεσία ή η φωτογραφία του προφίλ σας) θα είναι ορατά στο κοινό.

Το «αμετάκλητο» που αναφέρουν οι όροι χρήσης της εφαρμογής, δεν άρεσε σε πάρα πολλούς, όπως  τον γερουσιαστή Chuck Schumer που έγραψε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου την Τετάρτη και του ζήτησε να ασχοληθεί με την εφαρμογή, αναφέροντας:

Η τοποθεσία του FaceApp στη Ρωσία εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς και πότε η εταιρεία παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα των πολιτών των ΗΠΑ σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και σε ξένες κυβερνήσεις.

Όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, είδαμε πάρα πολλές δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα, περιοδικά, ακόμα και σε πολιτικές εφημερίδες που προειδοποιούσαν το κοινό για τα κακά που μπορεί να πάθουν αν χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Πολλές άλλες δημοσιεύσεις φαίνεται να επικεντρώνονται σε δύο λέξεις: αμετάκλητο, και  Ρωσία.

Η Wireless Lab από την άλλη, δήλωσε στο TechCrunch, ότι η εφαρμογή FaceApp ανεβάζει μόνο φωτογραφίες που έχουν επιλεγεί από τους χρήστες για επεξεργασία και τις αποθηκεύει στο σύννεφο, επειδή εκεί πραγματοποιείται η επεξεργασία τους. Συνήθως διαγράφει τις εικόνες από τους διακομιστές της μέσα σε 48 ώρες. Η εταιρεία ανέφερε επίσης, ότι δεν στέλνει τα δεδομένα των χρηστών στη Ρωσία, αλλά επεξεργάζεται τις εικόνες σε υποδομές των παρόχων cloud των ΗΠΑ.

Φυσικά μια εφαρμογή που ζητάει τόσα δικαιώματα στους όρους και τις προϋποθέσεις της θα πρέπει να σημάνει ένα καμπανάκι κινδύνου σε όλους όσους ασχολούνται, και τους ενδιαφέρει η . Όμως υπάρχουν όροι χρήσης και άλλων υπηρεσιών, που μπορεί να μην είναι τόσο επιθετικοί (γιατί η διατύπωση είναι διαφορετική), αλλά αναφέρουν τα ίδια.

Για παράδειγμα, αν και το Facebook δηλώνει ότι είστε κύριος του περιεχομένου σας, η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει την εικόνα σας, μαζί με τα δεδομένα σας, σε άλλες ενέργειες που κάνετε στο Facebook, με διαφημίσεις ή διαφημιστικό περιεχόμενο.

Η εταιρεία μπορεί να μοιραστεί την εικόνα σας με απροσδιόριστους τρίτους. Μπορείτε να διαγράψετε μια εικόνα σας στο Facebook, ωστόσο θα συνεχίζει να εμφανίζεται αν την έχετε μοιραστεί με άλλους.

Η πολιτική απορρήτου της Accuweather. Η εταιρεία έχασε πάρα πολλούς χρήστες όταν ορισμένοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι έδινε δεδομένα θέσης. Αυτό έγινε γιατί η πολιτική της, της επέτρεπε  να συγκεντρώνει πληροφορίες από άλλες συσκευές που βρισκόταν κοντά. Οι όροι επέτρεπαν την συλλογή του αναγνωριστικού της συσκευής και άλλων πληροφοριών από φορητές συσκευές όπως ο παλμός της καρδίας σας και η θερμοκρασία του σας.

Ο παλμός και η θερμοκρασία του σώματος … για μια εφαρμογή καιρού;

Αλήθεια πόσοι από εσάς που ανησυχείτε για την Wireless Lab, συνηθίζετε να διαβάζετε τους όρους χρήσης πριν πατήσετε το “OK” και συμφωνήσετε; Εκτός από αυτό πόσοι από εσάς που ανησυχείτε για την Wireless Lab έχετε λογαριασμούς στα social ;

Πόσοι από εσάς που ανησυχείτε για την Wireless Lab, θα μπείτε στο παιχνίδι του διαδικτυακού ψυχρού πολέμου που βλέπουμε να συμβαίνει μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας;

______________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).