Facebook για iOS με AI για να βλέπουν και οι τυφλοί φωτογραφίες

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εμπειρίας κοινωνικής δικτύωσης στους χρήστες με προβλήματα όρασης, το Facebook εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή του για iOS που θα τους βοηθήσει να “βλέπουν” τις φωτογραφίες.Facebook AAT ai

Με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή δημιουργεί αυτόματα μια περιγραφή της κάθε φωτογραφίας που εξετάζει κάποιος χρήστης. Έτσι με κάποιο πρόγραμμα ανάγνωσης οθόνης για iOS, θα είναι σε θέση να ακούσει περιγραφές των αντικειμένων στις φωτογραφίες, όπως “Η εικόνα περιέχει τρεις ανθρώπους, χαμογελαστούς, σε εξωτερικό χώρο.”

To χαρακτηριστικό των περιγραφών, ονομάζεται Αυτόματο εναλλακτικό κείμενο ή στα αγγλικά Automatic Alternative Text, και παράγεται σαν κείμενο alt στην εικόνα. Είναι ένα χαρακτηριστικό της HTML που έχει σχεδιαστεί για την αύξηση της προσβασιμότητας από εργαλεία ανάγνωσης.

Το AI ή η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων του Facebook για να προσδιορίσει τι υπάρχει μια φωτογραφία.

Η εταιρεία αναφέρει ότι χρειάστηκε 10 μήνες για να αναπτύξει το χαρακτηριστικό μέση την τρέχουσα φάση, χρησιμοποιώντας νευρωνικά δίκτυα που μιμούνται τον εγκέφαλο για να μάθουν πώς να αναγνωρίζουν εικόνες αφού προηγουμένως έχουν εκπαιδευτεί με εκατομμύρια παραδείγματα.

Το χαρακτηριστικό Automatic Alternative Text είναι διαθέσιμο στα αγγλικά για τους χρήστες του iOS στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Το Facebook αναφέρει ότι το νέο χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει σύντομα σε περισσότερες πλατφόρμες, γλώσσες και χώρες.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).