Facebook διαγράφει δημοσιεύσεις και απειλεί με διαγραφή της σελίδας

Μήπως έχετε δοκιμάσει και εσείς τις τιμωρίες του με μπλοκάρισμα λογαριασμού, ή με διαγραφή δημοσιεύσεων; Πολλοί από όσους είδαν τον λογαριασμό τους να κλειδώνει δεν ανέβασαν πορνογραφικό , ούτε τέλεσαν κάποιο αδίκημα όπως εξύβριση ή συκοφαντική δυσφήμιση.

facebook

Μπορεί απλώς ο πολιτικός τους λόγος να χαρακτηρίστηκε από τον αλγόριθμο του Facebook σαν ρητορική μίσους.

Στην δική μας περίπτωση και συγκεκριμένα στην σελίδα του ο διαγράφει δημοσιεύσεις λόγω spam, ή λόγω clickbait. Όσοι παρακολουθούν την σελίδα μας στο Facebook, γνωρίζουν φυσικά ότι οι δημοσιεύσεις μας δεν ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες.

Με λίγα λόγια, δεν υφίσταται , και ακόμη χειρότερα δεν υπάρχει σωστή αξιολόγηση από έναν απρόσωπο αλγόριθμο. Μπορεί το Facebook να απαγορεύει δημοσιεύσεις με οποιοδήποτε πρόσχημα; Φυσικά και μπορεί: είναι μια ιδιωτική εταιρία και μπορεί να απαγορεύει ό,τι θέλει. Αν δεν σας αρέσει κάντε ένα δικό σας facebook.

Το επιχείρημα βγες από το Facebook, αν νιώθεις αδικημένος, ισχύει.

Σκεφθείτε όμως τι κάνουμε στο Facebook. Δεν είμαστε μόνο συνδεδεμένοι με γνωστούς φίλους και συγγενείς, αλλά και με πολλούς άγνωστους με τους οποίους ανταλλάσσουμε επιχειρήματα, σκέψεις, απόψεις κοκ.
Χτίζουμε έτσι μια προσωπική εικόνα και μια επαγγελματική ταυτότητα, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, αποτελούν το σήμα κατατεθέν μας στον χώρο της τεχνολογικής κοινότητας.

Το να αποχωρήσεις λοιπόν “οικειοθελώς” από το Facebook δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αυτοχειρία με κόστος την προσωπική και επαγγελματική ασφυξία, ειδικά αν η σελίδα δεν είναι νέα και έχει αρκετούς ακόλουθους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).