Facebook WES World, το παράλληλο σύμπαν του Facebook

Το Facebook προσπαθεί να εμποδίσει τους κακόβουλους να κάνουν κατάχρηση του συστήματός του, με κάθε τρόπο. Για αυτό τον λόγο δημιουργεί έναν κόσμο με bots που μπορεί να μιμηθεί το τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

Ερευνητές της εταιρείας δημοσίευσαν ένα paper που ονομάζεται “Προσομοίωση με δυνατότητα Ιστού” ή “Web Enabled Simulation” (WES) για τη της ς.

Facebook

Βασικά πρόκειται για ένα σκιώδες Facebook όπου ανύπαρκτοι χρήστες μπορούν να κάνουν like, , και να κάνουν φίλους (ή να παρενοχλήσουν άλλους ή να δημιουργήσουν και να τρέξουν απάτες). Όλα αυτά μακριά από τα ανθρώπινα μάτια.

Το Facebook περιγράφει την δημιουργία μιας κλιμακωτής προσομοίωσης της πλατφόρμας του, που αποτελείται από ψεύτικους χρήστες που διαθέτουν διαφορετικά είδη πραγματικής συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, ένα “scammer” bot μπορεί να εκπαιδευτεί για να συνδεθεί με “target” bots που εμφανίζουν συμπεριφορές παρόμοιες με τα πραγματικά θύματα απάτης στο Facebook.

Άλλα bots μπορεί να εκπαιδευτούν για να εισβάλουν στο απόρρητο των ψεύτικων χρηστών ή να σερβίρουν «κακό» περιεχόμενο που παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook.

Οι προσομοιώσεις λογισμικού είναι προφανώς κοινές και το Facebook δημιουργεί ένα προηγούμενο αυτοματοποιημένο εργαλείο δοκιμών που ονομάζεται Sapienz.

Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει το Facebook να εντοπίσει διάφορα τα, ή και να μάθει από τις συμπεριφορές των bots. Οι ερευνητές μπορούν να δημιουργήσουν χρήστες WES των οποίων ο μοναδικός στόχος είναι να κλέψουν πληροφορίες από άλλα bots. Αν ξαφνικά βρουν τρόπους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι υπάρχει μια ευπάθεια που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι απατεώνες.

Το Facebook θέλει να δημιουργήσει ένα ολόκληρο παράλληλο κοινωνικό περιβάλλον. Μέσα σε αυτό το μεγάλης κλίμακας ψεύτικο δίκτυο, θα μπορούν να αναπτύξουν “πλήρως απομονωμένα bots που μπορούν να πραγματοποιούν αυθαίρετες ενέργειες” και θα μπορούν να μοντελοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι κανονικοί χρήστες ανταποκρίνονται στην πλατφόρμα (αυτό έχει γίνει ξανά σε πραγματικούς χρήστες).

Ωστόσο, οι ερευνητές προειδοποιούν ότι “τα bots πρέπει να απομονωθούν κατάλληλα από τους πραγματικούς χρήστες για να διασφαλιστεί ότι η προσομοίωση, αν και εκτελείται σε πραγματικό κώδικα πλατφόρμας, δεν θα οδηγήσει σε απροσδόκητες αλληλεπιδράσεις μεταξύ bots και πραγματικών χρηστών”.

Το Facebook καλεί το σύστημά του WW, το οποίο είναι μια συντομογραφία του “WES World”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).