Google Duo νέα εφαρμογή κρυπτογραφημένων βιντεοκλήσεων

Στο Google I/O developer conference που πραγματοποιήθηκε στο Mountain View της California, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα βιντεοκλήσεων που ονομάζεται Duo ή Google Duo. Η νέα εφαρμογή παρουσιάστηκε σαν συμπληρωματική στην επίσης στη νέα εφαρμογή μηνυμάτων Allo που παρουσιάστηκε στο ίδιο συνέδριο.

google duo
Εικόνα 9to5google.com

Οι του Google Duo είναι κρυπτογραφημένες end-to-end, όπως ανέφερε ο διευθυντής ς της Google Eric Kay. Αλλά το χαρακτηριστικό που κάνει το Duo να ξεχωρίζει περισσότερο από άλλες υπηρεσίες βιντεοκλήσεων που είναι φιλικές σε κινητές συσκευές (όπως το Skype, το Facebook Messenger, και το WhatsApp του Facebook) για να μην αναφέρουμε και το Google Hangouts, είναι ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Knock Knock.

Είναι ένα “live video stream από αυτόν που σας καλεί πριν ακόμη το σηκώσετε,” ανέφερε ο Kay. Έτσι μπορείτε “όχι μόνο να δείτε ποιος σας καλεί, αλλά παίρνετε μια ιδέα από που και γιατί σας καλεί. Ένα χαμόγελο, μια παραλία, ή ένα νεογέννητο θα σας εμφανιστούν σε αυτή τη στιγμή, και η πραγματοποίηση κλήσεων είναι φυσική και αυθόρμητη.”

Όπως και το Hangouts, οι κλήσεις βίντεο Duo λειτουργούν με WebRTC. Το Duo βασίζεται επίσης σε ένα αρκετά νέο πρωτόκολλο της Google που ονομάζεται QUIC (για “γρήγορες συνδέσεις UDP στο Διαδίκτυο” ή “quick UDP connections”), και μπορεί να εκτελέσει μια “απρόσκοπτη μεταπομπή” των κλήσεων μεταξύ Wi-Fi και συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, ανέφερε ο Kay.

Το Duo δεν υποστηρίζει κλήσεις μεταξύ περισσοτέρων από δύο τηλεφωνικές γραμμές.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για Android και iOS από αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Kay.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).