Το Google, το Facebook και το Twitter απειλούν να εγκαταλείψουν το Πακιστάν λόγω νόμου λογοκρισίας

Παγκόσμιες εταιρείες του διαδικτύου όπως το Facebook, Google, Twitter και άλλοι ενώθηκαν και απείλησαν να εγκαταλείψουν το Πακιστάν, αφού το έθνος της Νότιας Ασίας παραχώρησε γενικές εξουσίες στους τοπικούς ρυθμιστές για να λογοκρίνουν το ψηφιακό περιεχόμενο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Imran Khan, παραχώρησε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν την εξουσία να αφαιρεί και να αποκλείει ψηφιακό περιεχόμενο που δημιουργεί «βλάβες, εκφοβίζει ή διεγείρει δυσαρέσκεια» προς την κυβέρνηση ή με άλλους τρόπους πλήττει την «ακεραιότητα, ασφάλεια και άμυνα του Πακιστάν».

Μέσα από μια ομάδα που ονομάζεται Asia Coalition (AIC), οι τεχνολογικές εταιρείες δήλωσαν ότι «ανησυχούν» για το πεδίο εφαρμογής του νέου νόμου του Πακιστάν που στοχεύει τις εταιρείες διαδικτύου. Εκτός από το Facebook, το Google και το Twitter, η AIC αντιπροσωπεύει τις Apple, Amazon, LinkedIn, SAP, Expedia Group, Yahoo, Airbnb, Grab, Rakuten, Booking.com, και Cloudflare.

Εάν η ιστορία “κάτι σας θυμίζει”, είναι επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που αυτές οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν εκφράσει δημόσια τις ανησυχίες τους για το νέο νόμο, ο οποίος προτάθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Αφού η πακιστανική κυβέρνηση έκανε την πρόταση τον Φεβρουάριου του 2020, η ομάδα είχε απειλήσει να φύγει, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση του Πακιστάν υποχωρήσει και να υπόσχεται μια εκτεταμένη και ευρεία διαδικασία διαβουλεύσεων με την κοινωνία των πολιτών και τις εταιρείες τεχνολογίας.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη η AIC, αυτή η διαβούλευση δεν έγινε ποτέ, και επανέλαβε ότι τα μέλη της δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν στη χώρα με τον ισχύοντα νόμο.

«Οι δρακόντειες απαιτήσεις εντοπισμού δεδομένων θα βλάψουν την ικανότητα των ανθρώπων να έχουν σε ένα ελεύθερο και ανοιχτό και θα κλείσουν την ψηφιακή οικονομία του Πακιστάν από τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι συγκλονιστικό να δούμε τις εξουσίες του PTA να επεκτείνονται, επιτρέποντάς τους να αναγκάσουν τις εταιρείες κοινωνικών μέσων να παραβιάσουν τους καθιερωμένους κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ελευθερία της έκφρασης», ανέφερε η ομάδα σε δήλωση της.

Και συνεχίζει: «Οι κανόνες θα καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολο για τα μέλη του AIC να κάνουν τις υπηρεσίες τους διαθέσιμες σε χρήστες του Πακιστάν και σε επιχειρήσεις. Εάν το Πακιστάν θέλει να είναι ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις τεχνολογίας και να πραγματοποιήσει τον στόχο του ψηφιακού μετασχηματισμού, καλούμε την κυβέρνηση να συνεργαστεί με τη βιομηχανία σε πρακτικούς, σαφείς κανόνες που προστατεύουν τα οφέλη του Διαδικτύου και διατηρούν τους ανθρώπους ασφαλείς.”

Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι εταιρείες τεχνολογίας που δεν καταργούν ή δεν αποκλείουν το παράνομο περιεχόμενο από τις πλατφόρμες τους εντός 24 ωρών από την ειδοποίηση από τις αρχές του Πακιστάν, αντιμετωπίζουν επίσης πρόστιμο έως και 3,14 εκατομμύρια δολάρια. Και όπως το γειτονικό της έθνος, η , η οποία πρότεινε επίσης έναν παρόμοιο κανονισμό με ελάχιστη ή καθόλου αντίδραση, το Πακιστάν απαιτεί επίσης από αυτές τις εταιρείες να έχουν τοπικά γραφεία στη χώρα.

Οι νέοι κανόνες έρχονται καθώς το Πακιστάν έχει καταργήσει αυτό που θεωρεί ακατάλληλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες. Νωρίτερα φέτος, απαγόρευσε το δημοφιλές παιχνίδι για κινητά PUBG Mobile και τον περασμένο μήνα μπλόκαρε προσωρινά το TikTok.

Χώρες όπως το Πακιστάν και η Ινδία κατέχουν υψηλή θέση στην κλίμακα της παγκόσμιας χρήσης για τις εταιρείες τεχνολογίας. Η Ινδία, η οποία πρότεινε αρκετούς νόμους προστατευτισμού τα τελευταία χρόνια, διέφυγε σε μεγάλο βαθμό από οποιαδήποτε μεγάλη διαμαρτυρία από τις παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας, λόγω του μεγέθους της. Η Ινδία είναι η μεγαλύτερη αγορά για τους χρήστες Google και Facebook. Το Πακιστάν από την άλλη έχει περίπου 75 εκατομμύρια χρήστες Διαδικτύου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).