Google μια δήλωση για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σε συνέχεια της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πρακτικές που αντιβαίνουν στον ανταγωνισμό, η Google εξέδωσε την παρακάτω δήλωση, που μας ήρθε σαν δελτίο τύπου:google ai

“Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση του Δικαστηρίου. Η απόφαση σχετίζεται με μια σειρά από πολύ συγκεκριμένα γεγονότα. Ήδη από το 2017 προχωρήσαμε σε αλλαγές προκειμένου να συμμορφωθούμε με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η προσέγγισή μας λειτουργεί με επιτυχία εδώ και περισσότερα από επτά χρόνια, παράγοντας δισεκατομμύρια κλικ για πάνω από 800 υπηρεσίες σύγκρισης αγορών.”

Φυσικά και δεν περιμέναμε να αποδεχτεί αμαχητί η εταιρεία την απόφαση του Δικαστηρίου, αφού αμέσως μετά την ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την την CMA (βρετανική Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών), η Google εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση της στον τομέα της online διαφήμισης, προωθώντας τις δικές της υπηρεσίες, θέτοντας σε μειονεκτική θέση τους ανταγωνιστές της.

Η ρυθμιστική αρχή ανέφερε ότι η “συντριπτική πλειοψηφία” των διαφημιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο (σ.σ: και όχι μόνο) χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Google για να υποβάλλουν προσφορές και να πωλούν χώρο για διαφημίσεις, κάτι που δίνει στην εταιρεία πλεονέκτημα εις βάρος του ανταγωνισμού.

Η CMA εκφράζει της ανησυχίες της για το ότι η Google ενισχύει την κυρίαρχη θέση της μέσω πρακτικών αυτοπροτίμησης, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τις ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Google δεν σχολίασε άμεσα τις κατηγορίες, σύμφωνα με το CNBC.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).